Wednesday, August 21, 2013

Teringat Zaman Belajar Degree.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.Keadaan diri semakin pulih.Tak lama lagi genap 2 bulan bersalinkan arwah Ahmad Rizqi.
Hari ni bukan nak cerita pasal bersalin lagi.Tapi waktu busan macam ni mula la teringat zaman belajar degree dulu.Aiseyman,aku bukan top-student sebab waktu dalam kelas aku kurang tumpu perhatian sikit.Macam-macam aku buat waktu dalam kelas dulu.

  • Mengelamun entah ke mana
  • Fikir balik kelas nanti nak makan apa?
  • Suka tengok lecturer,kemudian fikir,apsal la dia ni nak sangat jadi lecturer?
  • Tengok board,apsal tulisan lecturer memang tak cantik langsung? Orang pandai memang tulisan buruk!
  • Tengok slide mengajar,alahai..banyaknya equation.Sumpah,aku memang fail bab-bab equation banyak perlu derive.
  • Tengok lecturer sekali lagi,dan tertanya-tanya,"Dia ajar apa sebenarnya?"
  • Tengok kiri-kanan.Ada kawan yang tengah check hp.Main game la kot.
  • Snap gambar kawan yang tengah tidur.
  • Ada kawan yang sibuk capture slide dan apa-apa yang diconteng kat board.Malas salin punya pasal.
  • Bergosip.Topik kucing gaduh pun boleh jadi isu besar waktu dalam kelas.Gosip pasal status FB kawan pun jadi jugak.Haha

Hah! Tu dia apa yang aku suka buat dalam kelas.Patutla tak pandai.heee..Tapi Alhamdulillah,walaupun banyak hasutan-hasutan tak berguna tu,Tuhan tetap tak ganggu cita-cita aku yang masih menggunung ni.Sekarang,teramat rindu la pulak nak masuk kelas macam dulu.

Aku gila glam yang pakai tudung purple berbaju kurung.
Ni kos lain,tapi aku suka menyibuk sebab semua pun aku kenal.Hehe ;p

Macam tu la orang kata,masa belajar rasa penat,malas dan macam-macam.Bila dah abis baru terfikir rindu la,nak jadi student balik la.Haihhh! Rugi betul jadi budak skema dulu.Kenangan tak banyak untuk ingat.Kalau jadi nakal kan best,boleh ingat semua benda nakal yang kita pernah buat zaman dulu.Hihi. ;)

2 comments:

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

masa saya blaja dulu fb x glamer lg haha

Suhaila Zahari said... Reply To This Comment

@Azwan Aziz

Masa sy belajar,Fb tu benda wajib utk bukak.Balik kelas,update status,sblum g kelas pn update status.hehe ;p