Sunday, September 1, 2013

Kembali Semula Selepas 2 Bulan.

Assalamualaikum

Alhamdulillah.Dah 2 bulan bercuti bersalin,dan kembali semula ke Perlis untuk menyambung pengajian dan kerja-kerja yang tertangguh sekian lama. Dah tak ada alasan untuk ponteng buat research memandangkan aku dah tak pregnant.Hihi.

Sehari sebelum balik Perlis,sempat singgah ke kubur arwah anak tersayang.Gembira pulak bila tengok pokok yang ditanam atas kubur tu hidup segar.Alhamdulillah,kubur yang segar dan arwah anak yang sedang bahagia di Syurga sana.Puas hati dapat tatap kubur anak sebab mamanya dah nak kembali ke Perlis.Menitik airmata tak payah cakap la sambil cabut rumput yang tumbuh atas kubur tu.

Esok paginya bertolak ke Perlis dengan perasaan sederhana.

Masih sama seperti dulu.Tak ada yang berubah pun Perlis.

CUACA PANAS!

Tak hairan la kalau aku minum air berbotol-botol sehari sebab cuaca kat sini memang panas.Tak pernah jumpa tempat yang panas macam ni. Aku rasa setiap rumah pun pasang air-cond kecuali rumah aku sebab kami menyewa dan faham-faham sudah,siapa nak bayar bil elektrik banyak-banyak kan? Haruslah berjimat cermat.

Mula-mula kembali ke sini,rasa pelik sebab eh,rasa macam badan agak ringan! Kembali jumpa katil empuk dan apa yang best,dah boleh duduk meniarap atas katil.Punya la 7 bulan aku tak boleh duduk meniarap sebab ada baby dalam perut.Sekarang tidak lagi.

Dan,nampaknya lepas ni kena jaga badan sikit.Maklum la,aku rasa program pantang aku dah hancur.Mentang-mentang aku dah lebih 60 hari pantang,dah macam-macam benda masuk dalam perut masa musim raya hari tu. Orang lepas bersalin ni senang naik badan kalau tak jaga betul-betul.Ye ke? Aku rasa la kan.hehe ;p

Okeh.Cukup sampai sini.Nak berehat kejap fikir nak buat apa. ;)

0 comments: