Wednesday, November 7, 2012

Entri 8 - Seminggu yang bermakna

Assalamualaikum.

Tepat jam 12 tengah malam ni,genap la malam 7 likur..ekeke.Malam di mana 7 hari berakhir kehidupan bujang.Ohhh..begitu sayangnya zaman bujang yang penuh pancaroba.Boleh ke sana,ke mari sesuka hati! Yang penting,hang out dengan siapa-siapa pun tak ada orang kisah.Yang tu sebenarnya nak highlight! ;p

Ulangkaji balik persiapan-persiapan hari-hari sebelum.Macam biasa,tugas bakal pengantin.Tak lain dan tak bukan urusan barang-barang kahwin la kan. 5 dulang hantaran dah siap digubah (buat sendiri tau!). Kalau buruk sori,malu muka i jugakkkkk.Sob3. ;(

Kedua,urusan pakaian dan lain-lain dah 3-4 kali aku pergi jenguk.Saja kasi orang stress. Bodek-bodek apa yang patut.Mintak jangan diperdajalkan pelamin udah ler yob!

Gambar hiasan semata-mata. ;p

Kalau ikutkan tema,warna kuning. Tapi gubahan tu ada campuran warna lain.Yang aku tenga fikir sekarang,kombinasi warna untuk kuning. Matching dengan warna apa eh nampak cantik kat bilik pengantin? Tu la..bab-bab seni ni lemah sikit,dulu masa sekolah tak nak ambil Pendidikan Seni,nak jugak ambil Pendidikan Muzik..dah susah,tak kreatif langsung otak.Adeh.Idea..pls come to mama! ;p

Itu aje untuk sekarang.Masih berbaki beberapa dulang hantaran yang belum siap. Juga door gift untuk tetamu.Dan juga urusan untuk ambil baju. ;)

8 comments:

hainom OKje said... Reply To This Comment

Tapi gambar atas tu pun come jugak!

erna said... Reply To This Comment

bilik kak erna kuning nak campur coklat. kalau pandai match, memang cantik!

Cik Ila said... Reply To This Comment

@hainom OKje

Gambar kat internet mmg comel..haha

Cik Ila said... Reply To This Comment

@erna

wahh..yeke..tu la,tgh mencari warna sesuai..salah pilih tak cantik pulak.huhu

pazil said... Reply To This Comment

cer fokuskan lagi persiapan-persiapan lain..boleh jadi rujukan untuk bakal pengantin nih..HAHA.

Cik Ila said... Reply To This Comment

@pazil

Org laki xbyk sgt persiapan..Org pmpuan yg plan sume..Nk kawin nnti roger wa,nnti wa tlg apa2 yg patut.haha

Ainismaira said... Reply To This Comment

Cik Ila nak kawin da ek.. waa.. bestnye.. harum bau nasik minyaknye ni :)

Cik Ila said... Reply To This Comment

@Ainismaira

Ye..Nk kawin dah! ;)