Saturday, October 26, 2013

Rumah Baru!

Sejak lepas raya haji,aku dah masuk rumah sewa baru.Agak mencabar sebab duduk sorang-sorang. Tapi aku suka sebab kalau husband datang, tak perlu la merantau ke hotel lagi semata-mata nak bermalam. Fulus pun habis kat situ jek.

Ohh ye,rumah baru ni dekat sikit dengan tempat kerja.So,tak perlu la aku ulang-alik 40km sehari. Penat tekan minyak kereta. Tambah pulak minyak mahal sekarang. Dulu paling cikai isi RM20 naik la 3 bar. Sekarang isi RM20 naik 2 bar je. Makna? 1 bar = RM10.

Ting-tong kalau fikir.

Sepertimana juga ting-tong kepala aku,ada baiknya aku pindah rumah baru walaupun sayang sangat rumah lama yang ada segala kemudahan termasuk bank,stesen minyak,stesen bas dan lain-lain. Kat sini ok,cuma dekat dengan supermarket.Makna? - Setiap minggu aku akan bershopping!

Ting-tong jugak! Adoi

Meh tengok dalam rumah cik puan ila ni;

Macam ni la rupa dalam rumah
Owner rumah ni pun baik hati. Terasa di layan macam anak gitu. Yela,dia perempuan dan baya-baya mak kita gitu. Selalu pesan,duduk baik-baik,jaga rumah elok-elok. Apa-apa hal,contact dia. Kalau ber-sms dengan dia,mesti dia nasihat macam-macam.

Dalam hati aku, 'mmm..mak-mak sangat~!"

Haha. So far,belum ada kes pelik dalam rumah ni.Maklum la,aku duduk seorang saja. Harap-harap, Tuhan jaga aku dan jiran-jiran aku sama. Amin.

2 comments:

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

Bestnya dapat dok umah sendiri...huhu

Suhaila Zahari said... Reply To This Comment

@Azwan Aziz

Ish..bukan rumah sendiri tu..rumah sewa je.haha