Saturday, February 28, 2015

Bersalin - Part 2-Labour Room

Part 2-Labour Room

Lepas aku solat zohor,aku rasa macam contraction makin bisa. Rasa macam nak sepak terajang orang! Aku jalan ke katil,bajet nak tidur. Tak boleh wei,sakit!  Hati punya ego nak jugak tahan rasa sakit tapi tak nak bagitahu nurse.

Pukul 4.30 macam tu,aku menyerah kalah. Bagitahu nurse kata dah rasa macam nak meneran. Nurse suruh pergi bilik rawatan untuk check bukaan. Aku rasa menyampah pulak bila orang tengok-tengok aku waktu nak pergi bilik tu. *Aku sakit ni,kau tengok apahal?”

Astaghfirullahalazim.Haha

Okeh.Finally dah 6cm.Masa untuk ke labour room.Apalagi,nurse kata tunggu jap,nak ambil wheelchair.

4.55pm,sampai je labour room, ramai pulak yang menyambut aku.Meluat rasanya. 

“Okeh,mari-mari!”.Annoying habis suasana dalam tu.Labour room memanjang ke belakang. Aku ditolak ke hujung bilik. Yang ke 10 ke 11 aku tak ingat. Check tekanan darah,pasang tiub air kencing. Dalam hati aku,”Nak check apa lagi,aku dah tak tahan sangat-sangat nak beranak dah ni!”

Datang pulak lagi nurse nak pasang CTG.Adoi. Tak payah la kot.Nak keluar dah ni. At last,ada doctor datang tengok.Aku cakap dah nak meneran dah ni. Terus dia tengok dan ohhh..rupanya dah nampak rambut baby! Haha ;p

Baru semua orang kalut cabut segala wayar yang tak patut.

Yang sedihnya,waktu tu suami baru on da way nak ke hospital.Akhirnya aku bersalin sendiri dengan nurse dan doctor saja.Baru nak suruh dia tengok aku beranak.Hampa.
5.31 petang dan aku pun selamat melahirkan.Alhamdulillah.
Baby boy-2.5kg.Kecik je.

2 comments:

Mar Mansor said... Reply To This Comment

saya bersalin,suami tunggu luar ..tak boleh masuk..

Cik Puan iLa said... Reply To This Comment

@Mar Mansor

Yeke..tu lg kecewa dr sy..hehe