Friday, September 13, 2013

Dahaga ke Lapar?

Tak tahu la kenapa,sejak lepas bersalin ni kurang selera makan.

Kalau dulu,pantang nampak makanan,terus terjah! Sekarang,makan sikit je dah kenyang.Adakah petanda kehidupan diet bakal bermula? Haha

Ramai orang tegur,"Diet eh???" Aku cakap tak.Ceh,tak nak ngaku tu! haha.Aku cakap camni, "Eh,takde la,rasa macam muak pulak makan banyak,cepat kenyang!" 

Tapi memang betul la.Cepat kenyang.Kalau breakfast dah makan,jawapnya tengahari pun kenyang lagi.Kesimpulan,tak rasa pun nak makan sebenarnya.Cuma konfius,dahaga ke lapar? Bila minum air,kenyang  je.

Boleh tak nak buat macam ni. Tengahari tak nak makan.Kata Prof Muhaya," Saya tak makan tengahari,rugi masa!" Nah amek statement dia.Keh3x.Yang penting,suppliment kena ambil.

Ok.Sekarang dah konsisten makan ESP Shaklee.Betul la orang kata boleh buat elok kulit.Sebabnya langsung tak ada jerawat.Muka jadi halus.Putih ke ape ke tak sure lagi memandangkan kulit aku sawo matang.Hihi.

ESP Shaklee jugak buat aku sentiasa rasa kenyang.Teringat masa pregnant.Memang tak boleh langsung makan ESP sebab rasa macam nak muntah bila telan.Bila dah bersalin,masa pantang pun makan time breakfast,memang kenyang.

Eh,dah rasa macam dealer Shaklee la pulak.Tak! Aku pengguna Shaklee,bukan penjual Shaklee.Ok? ;)

0 comments: