Thursday, June 20, 2013

Cinonet Dalam Perut Dah Besar!

Subhanallah.

Cepat sungguh masa berlalu. Hari ni kalau dikira, dah 32 minggu cinonet dalam perut ni. Dah 8 bulan dah awak ye,baby! Sebenarnya kalau ikutkan bulan 7 baru dia betul-betul 8 bulan,biasa la kalau kira minggu,minggu 32 tu permulaan untuk 8 bulan.Dah la besar pulak tu budak ni. Macammana agaknya mama nak bersalin nanti. Awak dah 2kg+ dah tau sekarang.

Esok akan bermula cuti panjang di rumah. Maksudnya balik kampung la tu. Entah la,kadang-kadang fikir seronok,tapi bila fikir saat-saat nak bersalin nanti, Ya Allah, betapa cuaknya Tuhan saja yang tahu. Barang-barang baby dah 70% complete. Cuma yang tak complete nya stroller,car seat, katil baby. Yang tu kemudian la kot. Kewangan nak kena jaga. Nanti kang, baju baby untuk setahun tak terbeli pulak nanti. 

Ada terbaca artikel, kalau dah 8 bulan, tak digalakkan lagi drive kereta. Dulu masa 7 bulan,rileks je drive. Sekarang baru aku tau, betapa susahnya nak pay attention bila drive bila dah masuk trimester ketiga ni.


  1. Pusing stereng yang ringan pun dah mengah
  2. Keluar dari petak parking punya la lama.
  3. Sakit belakang hanya Tuhan saja yang tahu. Duduk dalam kereta waktu pregnant memang tak best.
  4. Perut goyang-goyang dalam kereta,rasa kelakar je. Sian baby.Tak lena tidur.hehe
  5. Kalau tiba-tiba jumpa bonggol,lubang,lopak air,bukan main seksa kalau tak brek betul-betul.Pedih!
  6. Nak bukak,tutup pintu kereta pun jadi masalah besar.
  7. Seat belt? Tak pakai kang bahaya. Bila pakai,rasa macam terpaksa je pakai walaupun dah laras betul-betul
  8. Kereta kotor? Tak de hal,biar je.Dah malas nak pergi cuci kat kedai. 
  9. Dah tak kisah bawak kereta slow-slow. Dulu kalau bawak slow, rasa lembab sangat. 
  10. Nak masuk,keluar dari kereta..ada la makan masa beberapa saat.Kesian kan?

Haa,tu baru sikit. 

Berat mata memandang,berat lagi bahu yang memikul. Apa-apa pun, biar lah sakit macammana pun, tetap jua terpelihara anugerah ini dengan sebaiknya. InsyaAllah.

Baby,

Jangan la duk buat pasal dalam perut tu. Asyik rasa sakit je kat tulang rusuk 2-2 belah ni. Tendang tulang mama ye? huhu



8 comments:

Nor Eliyana said... Reply To This Comment

salam kenal!

seronoknya preggy, teringin nak merasa lagi. jaga kesihatan elok2 & seat belt tu mmg wajib walaupun agak susah. take care ^_^

Zai Zaiman said... Reply To This Comment

Semoga berbahagia lah yer menanti kedatangan orang baru,....

Suhaila Zahari said... Reply To This Comment

@Nor Eliyana

InsyaAllah..Tq akak! ;)

Suhaila Zahari said... Reply To This Comment

@Zai Zaiman

Tersangatlah bahagia menanti kedatangan orang baru

Zura@Iwan said... Reply To This Comment

kejap je masa berlalu yer..
dh 32miggu..
sure sonok rasa tendang bb dlm pewot..

Suhaila Zahari said... Reply To This Comment

@Zura@Iwan

Bab tendang tu kdg2 sonok,kdg2 perit jgk.heheheh ;p

LelakiS said... Reply To This Comment

syukur.

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

dah tak lama tu... jago diri molek hehe :)