Thursday, September 29, 2011

Pengguguran haram

Fuh...mengucap panjang bila aku jumpa gambar ni kat Facebook tadi..Adehh..Boleh buat jadi mimpi ngeri ni..


Ni la gambar baby yang dikeluarkan dari rahim ibunya atau istilah yang sesuai adalah 'Pengguguran atau Abortion'.Kesian baby tu kan? Cuba imagine orang yang buat pengguguran haram tu,dosa ibarat macam dosa membunuh bila baby dibuat macam tu.Nauzubillah.

Tapi ada jugak yang tergamak buat macam tu kat negara kita,cuma kita yang tak diberitahu.Mintak-mintak la dijauhkan dari dosa-dosa macam ni..

11 comments:

pinky_liscious said... Reply To This Comment

seram je.. kesian baby2 yag tak berdosa...

Cik Ila said... Reply To This Comment

@pinky_liscious

kesiankan?? cmne la agknye org yg buat pngguguran haram tu..

ApiH said... Reply To This Comment

ape la nak jadi dgn org sekarang ni..

littledolphin said... Reply To This Comment

rasa kecut perut tengok diagram tu.besi tu masuk dalam rahim? erk..menakutkan.

Cik Ila said... Reply To This Comment

@ApiH

Jadi ape?? jadi org tak berguna la kalu buat mcm tu..huhu

Cik Ila said... Reply To This Comment

@littledolphin

tak pasti mcmana..tp tgk pd gmbr,mcm tu la..huhu

msredcheesecake said... Reply To This Comment

kenapaibu ni tergamak? sampai sekarang tak paham...

Cik Ila said... Reply To This Comment

@msredcheesecake

tu la psl..manusia kak..huhuhu

Tihara said... Reply To This Comment

adoihh..bahaya2x

Cik Syue said... Reply To This Comment

penah tgk gak.. memang mengerikan.. ape slhnye dijaga baby tu,, malu n takut punya pasal, sanggup gugurkn baby.. org2 skrg ni. huhu

Cik Ila said... Reply To This Comment

@Cik Syue

Ngeri dan menakutkan gmbr tu kan?huhu