Friday, October 26, 2012

Entri 19

Salam Aidiladha semua!

Kali ni baru rasa suasana balik kampung betul-betul punya.Malam sebelum raya baru sampai rumah.Mana tak nya,sesak teruk jalan menghala ke Kelantan.Nak dijadikan cerita,sehari sebelum raya baru balik.Sempat la pos beberapa kad jemputan yang tak sempat nak diberi 'by hand' gara-gara kalut nak setelkan semua sebelum bercuti panjang.

Aidiladha terakhir sebagai anak dara.Lepas ni jadi wife orang.Sah-sah kena 'OSOM' dulu dengan husband sebelum balik kampung. Kalah osom,sila la pulang ke pangkuan rumah mertua.

Sebelum balik,beberapa benda yang aku perlu setelkan di utara tanah air;

  1. Banner kedua-dua majlis (done)
  2. Paper bag tambahan untuk doof gift tetamu (done)
  3. Bunga telur tambahan (done)
  4. Print sticker untuk door gift (baru separuh print)
  5. Print kertas untuk papan tanda arah lokasi majlis (done)
  6. Inai untuk majlis (done)

Sempena raya ni,sambil makan lauk-lauk korban, sambil bagi kad jemputan. Best jugak.Bagi time orang tengah makan,boleh 'study' terus kad jemputan.Adat la sedara-mara,


"Encik abang orang mana?"

"Encik abang dah kerja? Kerja kat mana?"

"Umur encik abang berapa?"

"Macam mana kenal encik abang?"

"Yang mana satu eh encik abang,tak ada gambar?"

"Hantaran berapa?"


Soalan tu dah berbuih mulut aku jawap.
Lantak lah,siapa-siapa pun bakal suami dan apa-apa jua yang melibatkan aku dan si dia,biarkan aje.Yang penting majlis tu berjalan lancar dengan keberkatan dari-Nya.

Untuk persiapan majlis,kata encik bakal suami, berjimat la sikit.Kahwin memang sekali je dalam hidup seseorang (mudah-mudahan) tapi kehidupan selepas kahwin tu lagi lama. Ok,baik bos! ;)



4 comments:

erna said... Reply To This Comment

Ila...kak erna jarang terjah sini. baru tau ila bakal menjadi isteri :) tahniah ila..happy sangat rasanya

Cik Ila said... Reply To This Comment

@erna

Thanks k.erna.Aah..dh nak berumah tangga dh ikut jejak k.erna.DOakan segalanya lancar ye. ;)

pazil said... Reply To This Comment

kahwin memang sekali je dalam hidup seseorang (mudah-mudahan) tapi kehidupan selepas kahwin tu lagi lama.

sangat matang pemikiran ini.

Cik Ila said... Reply To This Comment

@pazil

Matang kan?haha ;p