Sunday, October 21, 2012

Entri 24 - Treatment

Kembali lagi selepas beberapa hari menulis.

Entri yang lepas aku dah cerita pasal Bleeching. Tak baca? Boleh baca kat Entri 26.


Entri 24 hari ni sebenarnya nak bagitau yang aku dah selamat buat proses bleeching. Haha. Lepas ambil masa beberapa hari survey,akhirnya sampai jugak aku ke pakej tersebut. Untung pulak masa tu tengah ada promosi. So,dipendekkan cerita, aku ambil jela pakej yang ada Bleeching, Body Scrub dan Facial Treatment. Sebenarnya ada banyak pakej, tapi sebab aku jugak pentingkan facial treatment, aku terpaksa ambil pakej ni je yang ada facial sekali.

Manjakan diri!

Harga not bad.Yela,promosi kan? Boleh tahan la.Tak perlu aku ulas lebih-lebih. Harga spa! Haha

First time buat bleeching,luntur habis semua kesan-kesan degil kat badan.Krim bleech warna putih, bila bilas (mandi), habis semua keluar warna kuning air tu. Euwww,kotor gila badan! Takpe, aku suka! Kesannya,kulit agak cerah sikit berbanding dulu. Sikit je pun! Haha.

Next, body scrub. Yang ni sah-sah semua orang pun tahu. Kalau agak-agak malas nak buat sendiri macam aku,sila la pergi ke Spa dengan membawa duit yang secukupnya. Tapi senang buat kat spa jela,sebab orang yang buat kan,kita relax aje! Haha

Last sekali, facial. Al-maklum,muka aku banyak jeragat dan tone warna tak sekata.Kesian,muda-muda dah ada jeragat.Tu la,kecik-kecik malas jaga muka.Sekarang,menyusahkan diri sendiri je kan,kena buat jugak facial treatment. At least, daripada tak hilang semua, hilang sikit pun jadilah.Kan kan?

Untung awek-awek semua, kalau malas dan tak ada masa sangat nak jaga muka,badan dan rambut,sila la ke spa. Tapi tak perlu target sekali pergi dah cukup. No! Kena pergi banyak kali supaya kesannya boleh nampak dan kita pun puas hati. Sila percaya.Sekian.


7 comments:

zan said... Reply To This Comment

damainya best.!dapat manjakan diri.

teratai said... Reply To This Comment

Tak pernah pergi spa...seronok je nampak. Kena gi nampak gayanya...tapi sediakan duit dulu!

Mohd Shafwan said... Reply To This Comment

hilang dah daki..heheh

Cik Ila said... Reply To This Comment

@teratai

Best pergi spa..meh2 pegi spa.hehe

Cik Ila said... Reply To This Comment

@Mohd Shafwan

aDah..luntur abis semua daki!

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

wah persediaan kawen ni...hehe

Cik Ila said... Reply To This Comment

@Azwan Aziz

Aah..ni betul2 punye persediaan. ;)