Tuesday, April 30, 2013

Akhirnya Tembam Jua!

Wink-wink.

Ramai la jugak yang request nak tengok gambar tengah preggy.Excited kejap snap pic sendiri.Dulu-dulu boleh la panggil kawan-kawan, "Wei,tolong amek gambar aku jap!" 

Zaaas! Memang semua kawan aku sempoi bab-bab tolong ambilkan gambar.Yela,dulu-dulu memang addicted sikit dengan kamera.Entah macam mana agaknya aku boleh suka kamera walhal masa kecik memang pemalu sangat.Tengok kamera tu rasa macam apa jek,terpaksa posing sehabis skema.

Sejak masuk Uni,mungkin jugak pengaruh kawan-kawan yang lebih 'rileks' depan kamera membuatkan aku rasa nak mengedik jua! Tapi kan,sejak dah jadi wife orang ni,aku rasa macam segan pulak nak posing bergambar.Eh,dah matang ke aku? Hihi

Cuma satu benda yang aku tak dapat buat dari dulu sampai sekarang.Cubaan untuk rakam video sendiri.Serius malu! Tak mungkin aku buat.InsyaAllah. Melainkan ada unsur-unsur nak kasi 'prank' kat aku di mana-mana yang buat aku tak sedar aku sedang dirakam.Mintak dijauhkan.Aku malu,ok!

Ok.Meh tengok sat.



Ohhh..dah tembam rupanya. Ini penting. Seumur hidup aku belum pernah cecah berat 60kg.Kali ni,minggu ni dan bulan ni jugak la,aku mencapai 60kg. Ya Allah.Saat-saat ni dalam hidup aku adalah saat di mana selera makan aku paling tinggi. Tak apa lah,demi si kecik dalam perut,ku relakan jua 60kg walaupun dalam hati memang risau,masak la aku nak pantang nanti,entah-entah tak makan nasi nak bagi kurus balik.

Harap-harap bila dah deliver baby bulan 8 nanti,aku larat la berpantang betul-betul.Harap sangat!!! Uwaaaa


12 comments:

NinaAz said... Reply To This Comment

Tak pe. Gemuk ada isi. Hehege.pasni berpantang baik2. Semoga ibu dan baby sihat yea

Cik Puan Ila said... Reply To This Comment

@NinaAz

Hihi.Tq Nina.Harap2 boleh pantang dengan cara yang betul lepas ni.Amin.

THE LEKAT LEKIT STORY said... Reply To This Comment

akak dulu masa mengandung berat memang naik.. masa pantang turun abis.. dapat berat sebelum pregnant.. lepas lala setahun dia kembang balik pulak. ni pun dok risau takut terlebih berkembang.. hahaha

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

dah nmpk lain skt... hehe moga dipermudahkan nanti ye... :)

Hijab Valley said... Reply To This Comment

Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Promosi dan GA sempena pembukaan blog shop ini sedang diadakan sehingga 30 mei. Jangan lupa follow ye.. :)

Terima kasih
~Hijab valley ~
http://hijab-valley.blogspot.com

Cik Puan Ila said... Reply To This Comment

@THE LEKAT LEKIT STORY

Maybe akak jenis yg cepat turun berat kot..untung la gtu..
hihi

Cik Puan Ila said... Reply To This Comment

@Azwan Aziz

Nmpk lain cmne tu,tembam eh?hihi

Cik Puan Ila said... Reply To This Comment

@Hijab Valley

Ok.InsyaAllah.. ;)

Ema Nordin said... Reply To This Comment

Orang kata susukan anak bole kuruskan badan. Ni dah sepuluh hari ema susukan anak, cenggitu gak badannya. Huhu

Zura@Iwan said... Reply To This Comment

kita masa pregnant je berat bleh cecah 62kg..tu paling berat la..hehe..

Suhaila Zahari said... Reply To This Comment

@Ema Nordin

InsyaAllah,kalau ada rezeki,sy pun nak susukan anak sampai la 2thn..
Harap2 boleh la kurus blk.hehe

Suhaila Zahari said... Reply To This Comment

@Zura@Iwan

Erk..sy dh cecah pn 62kg ni haa..lps ni berapa la berat sy..huhu