Wednesday, May 8, 2013

Misi Mencari Nama Si Kecik Bermula..

Mengundi pun sudah,balik kampung pun sudah. Ramai yang terkejut,ohh perutku sudah besar.Ini menunjukkan dah tak berapa lama lagi si kecik ni nak keluar.Bermacam-macam perasaan pun ada sekarang.Fikir pasal si kecik,fikir barang-barang baby,fikir pasal kesihatan diri sendiri dan macam-macam lagi.Tidur toksah cakap la,perasaan nak tidur tu memang ada tapi tidur tak pernah lena.Lumrah ibu mengandung.

Disebabkan berat naik mendadak minggu sebelum ni,nurse suruh aku buat check up selang sehari untuk IE (Impending Eclampsia). Ini bermakna,tekanan darah darah dan urine test akan sentiasa dipantau untuk elakkan sebarang komplikasi macam darah tinggi,dan kencing manis.Bagus tu memang bagus,tapi bikin aku susah hati je.Nak makan pun fikir dulu,"Ni kang,makan banyak-banyak,naik lagi berat macammana?"Sedangkan nafsu makan meluap-luap.

Kata encik suami,lepas ni angin kereta kena buh lebih sikit.*Ok,perli baik punya!*Padahal dia pun sama naik berat.Kui3x.

Sekarang tengah sibuk cari nama untuk si kecik walhal belum pun tahu gender lagi.InsyaAllah,seminggu-dua ni confirm dah boleh check gender.Boboy ke Gegirl,tak kisah asalkan sihat sempurna.Cuma sekarang ni,bila jumpa ibu-ibu yang pernah ada pengalaman bersalin,semua cerita kisah-kisah ngeri yang menyebabkan aku fikir 2-3 kali,"Aku bersalin macammana agaknya nanti?".

Itu kisah mereka.Mungkin kisah aku lain.Harap-harap tak se'ngeri' itu.Ohh kawan-kawan blogger,jom la sama doakan aku dan baby baik-baik aje ye! Amin.InsyaAllah.

p/s : Pening jugak nak mencari nama anak ni.Kalau boleh,maksud nama tu biarlah yang bagus-bagus.

4 comments:

FISHY said... Reply To This Comment

Semoga baby dan ibunya juga selamat nanti. Doa banyak2 ! ;)

Suhaila Zahari said... Reply To This Comment

@FISHY

InsyaAllah.Tq2..

Zura@Iwan said... Reply To This Comment

bestnya pregnant...semoga ibu n bb sihatnya....:)

dh brp miggu ye? blm nmpk gender ek? kita dulu masa 4bln dh nmpk gender..it's a boy..hehe...

Suhaila Zahari said... Reply To This Comment

@Zura@Iwan

Wah..cptnya nmpk gender..sy week 25 dh ni..haihh..excied nk tau girl ke boy.. ;)