Tuesday, May 14, 2013

Panas Ibu Mengandung

Orang tak tahu macam mana rasa panas ibu mengandung.Bagi diorang;

"Alaaaaa,aku pun panas jugak,sekarang kan musim panas!",kata sorang hamba Allah.

Biar jela,hanya yang pernah jadi ibu je faham.Sama jugak bila aku kata;

"Asyik nak kencing je rasa,padahal tadi baru je kencing!", mula la akan ada bisikan kat telinga aku, "Biasa lah kalau dah selalu minum mesti nak kencing!"

Ahhh..jawapan yang tak mengembirakan aku langsung.Kot la nak tanya,"Iye ke macam tu,baru tau..!"

Tak jadi ibu mengandung,korang tak tahu dan jangan pandai-pandai buat assumption sendiri ye! Nasib baik la time pregnant ni tahap kesabaran memang tinggi.Dapat la jugak bersabar.Kalau tak,sah-sah lah kena basuh time tu jugak.

Berbalik kepada kisah panas tu.Jawapan aku senang je.Kalau nak tahu tahap panas ibu mengandung tu,bayangkan lah kalau tidur dalam aircond bersuhu sejuk 21-22 darjah celcius,TAK PERLU pakai selimut!
Haaa,bayangkan lahhh.Kalau ada mulut-mulut sumbang kata aircond cikai,memang nak kena! Haha

Kepada bakal-bakal ibu kat luar sana,yang baru bersedia nak pregnant,bersedialah fizikal dan mental,banyak benda-benda yang baru berlaku dalam hidup korang bila pregnant.Aku bukan menakutkan,tapi setiap yang pregnant akan merasa.

Kepada si suami,sila jaga wife masing-masing time wife pregnant.Sokongan anda sangat diharapkan.Sekian.Hehe 








1 comments:

saifudin abu izzudin said... Reply To This Comment

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/