Saturday, February 4, 2012

Jari yang semakin cantik?

Aku dapat rasakan..

Jari-jemari orang-orang sekarang memang  cekap menaip dan menekan keypad pada handset.Aku masih belum buat kajian,adakah jari-jemari makin bertambah runcing atau tidak.Tapi yang aku tahu,pemain piano memang mempunyai jari yang cantik (tu pun kalau dia main piano sejak kecil).

Sejak wujud handset seperti Nokia 3310,aku rasa tengah tidur pun boleh tekan tok tap tok tap kat handset.Orang tengah drive pn sama,sebelah tangan pegang stereng dan sebelah lagi menaip SMS.Mata tengok 2 saat kat cermin kereta dan 3 saat kat handset.Ada jugak yang pegang handset sambil tukar gear.Wah! Emm..Sebenarnya aku pun boleh tahan expert jugak tekan keypad untuk taip sms tu (berlagak!).Macam gini haa....;

Ni bukan kuku aku ok!
Tapi sejak sekarang muncul handset canggih yang 'touch-screen',aku nak tergelak bila ramai orang yang salah tekan huruf. Kalau guna handset 3310 boleh la jugak nak teka huruf,ini huruf terang-terang kat situ,pantang mata ke lain,ambik kau..kau taip apa pun aku tak faham!

Bukan aku punya jugak! Haha
Tapi dalam banyak-banyak hal pun, tiga benda yang aku fobia dengan handset, salah hantar SMS pada orang lain, salah call orang dan silap nombor.Perlu ambil masa 2-3 hari jugak nak lupakan perasaan malu tu.Haha ;p

8 comments:

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

hp touch screen mmg leceh... aritu hampir eksiden... tobat xnk sms time drive lg dah...haha

Cik Ila said... Reply To This Comment

@Azwan Aziz

Sila hati2 ye! ;)

teratai said... Reply To This Comment

masih pakai yg lama...tekan2 n tekan2 kemudian send....:)

eVa said... Reply To This Comment

ahahah!! betul tu.. 3 benda tu semua pernah terbuat.. haha maluu~~~~

Cik Ila said... Reply To This Comment

@teratai

Yang lama lebih senang,kan? ;)

Cik Ila said... Reply To This Comment

@eVa

Rileks2..Sama la kite.. ;)

robotkuning said... Reply To This Comment

hahaha..part last2 tu kelakar.penah terjadi gak kat diri seniri~~(tutup2 muka)

Cik Ila said... Reply To This Comment

@robotkuning

takpe,smua org pnah alami... ;)