Tuesday, October 19, 2010

Antara usaha dan rezeki

Sekarang dah week ke berapa eh?
Alahai..lagi 1 week je utk tutup semua kelas,settle semua subtopik..
next 2 week,dah masuk study week,pastu cuti raya haji..lepas tu ape???



LEPAS TU....





FINAL EXAM!!! Grrrrr~!


Tiap-tiap sem,macam ni la rasa.Even dah 4 tahun belajar,tapi tak jugak ingat-ingat nak pulun study,semua kes study last minit.Bukan apa,kadang-kadang penat tu mengatasi segalanya.Sekarang,tengah pulun pulak utk test 2 sepanjang minggu ni.Ya Tuhan,bagilah kekuatan.Hmm...Bila tengok housemate,sorang-sorang dah macam tak berapa nak ok.Kejap study kejap landing,gitu la sebaliknya.Sama jugak dengan si penulis ni..hehehehe.


Tadi kat kelas lecturer bagi tau;

En.M  : Saya rasa dah takde masa nak ganti kelas kamu ni.Nanti saya bagi notes,then bagi latihan,submit to me as an assignment????
Students : Ok Encik..takde hal.boleh je buat assignment.Encik,malam ni ada kelas ganti tak?
En.M :  Malam ni takde kelas.
Students : Yesssss!
     En.M : Kamu ni...........~!
 Hmm..macam tu la students zaman sekarang.Keja asyik disuap je.Takde inisiatif langsung.Tapi penulis pun sama je sebenarnya.hehehehe.Jom Study!!!

Usaha tangga kejayaan

Usaha tangga kejayaaan! Kalau dah usaha,tapi masih tak berjaya,mungkin belum rezeki kita.So,banyak-banyak bersabar.Mungkin 1 hari,kita akan dapat kejayaan yang kita sendiri tak jangka...Itulah kuasa,Yang Maha Esa...Selamat Berjaya. :)

0 comments: