Saturday, December 17, 2011

Apa target hidup?

Bila orang tanya apa yang kita nak dalam hidup,rasa susah sangat nak jawap.Tak tahu jawapan apa yang patut nak bagi.Kalau main jawap je,tak buat seperti yang disebut,sah..."Cakap tak serupa bikin!"

Bila jawap ikut pendapat sendiri,rasa 'fake' pulak.Macam menipu diri sendiri.Selagi semua benda yang kita nak belum tercapai,selagi tu jugak aku masih rasa soalan-soalan seperti tu wajib diabaikan.Peduli apa! Haha

Sesuatu kehidupan yang tak pernah dijangka,tapi wajib dihayati sepenuhnya sebab hanya kita yang alami,orang lain mungkin tak alami macam kita atau dia pernah hadapi cuma kita yang tak tahu.

Sama macam blog,tak pernah terbayang pun blog ni akan wujud.Pernah terfikir,apa yang aku nak sebenarnya bila buat blog?Tak ada motif,tulis dan copy paste fakta,letak reference dan kemudian tekan publish.

Dah...sebenarnya aku merepek apa untuk entri ni? Haha ;p

Sekian!

6 comments:

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

Setiap org pasti ada target hidup. nak kawen sbelum umo 30 misalnya.hehe :)

Mr. J said... Reply To This Comment

Kekadang fikir pasal target hidup sama macam fikir masa depan.. pening juga kepala ..

www.pengeRindu.com

Cik Ila said... Reply To This Comment

@Azwan Aziz

Ohh..tu target awk la tu kn..hehehe ;p

Cik Ila said... Reply To This Comment

@Mr. J

Tahu xpe..sgt pening..huhu

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

bagi contoh je...hehe

Cik Ila said... Reply To This Comment

@Azwan Aziz
yeke..jeng3..hehehe