Sunday, June 12, 2011

Bercinta semasa belajar?

Mana lagi bagus,mempunyai kekasih hati semasa belajar atau tidak mempunyai kekasih hati semasa belajar? Sila beri alasan-alasan yang munasabah.


Orang kata,kalau ada kekasih hati masa belajar,semangat belajar tu datang meluap-luap.Ada pulak yang kata buang masa sebab asyik dating dan bercinta 24jam macam belangkas.---> Kurang asam punya statement ni,24 jam tu sangat melampau,bila nak tidur?hahaha


Ada jugak yang kata bila ada bf/gf masa belajar,diorang boleh bagi semangat.Betul ke?Tipu! --> Kalau bf/gf ajak dating time tengah study,mesti pergi jugak kan?Pastu ajak study sama-sama kat library.Bukan study pun,bercinta je lebih! Pastu ajak bf/gf makan KFC/Pizza/McD/tengok wayang pastu shopping.Kalau tengah gaduh lain cerita,rasa lapar tapi sanggup kata dah kenyang.Ahh,penipu!


Apa-apa pun,lain orang lain pendapat.Tapi nak tanya jugak,kalau orang bercinta dengan lecturer,macam mana pulak?Agak-agak boleh belajar tak kalau bf sendiri yang mengajar dalam kelas?


p/s : Cerita ini adalah rekaan semata-mata.Tidak ada kena mengena dengan sesiapa.Harap maklum! haha ;)

10 comments:

Adli Shinichi said... Reply To This Comment

Mmmm... Sebenarnya, cinta semasa belajar ni ada baik buruknya. Baik buruk itu terpulang le kpd empunya cinta itu. Klau kita pandai mengawal dan membahagi antara pelajaran dgn cinta, itu baik.. Bg ku cinta itu perlu tidak kira dimana kita berada. Apa2 pon bercintalah kerana-Nya...

Faiz said... Reply To This Comment

nak bercinta ini suka hatilah waktu bila pun..tapi bersedialah untuk disakiti..lebih2 lagi masa belajar..bila tetiba2 putus cinta..moral mesti down..jadi nak stdy pun susah..lainlah pada mereka yang heartless..huhu..

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

Jangan bercinta masa belajar... tp bila dah abis blaja ni susah pulak nk cari pasangan...haha

Cik Ila said... Reply To This Comment

Adli : Ye.itu yang paling tepat sekali.hehe ;)

faiz : betul tu.takot nnti frust menonggeng.haha

Azwan : tu la psl..masa blajar byk pulak kan?heheh

TYNTHA LANA said... Reply To This Comment

semua perkara ada baik buruknya.. terpulang individu tu sendiri bagaimana nak menyeimbangkan baik buruk tu.. tapi kes bercinta dgn lecturer sendiri..aduyai...entah, tak terimagine,hahahaha

zety madu said... Reply To This Comment

sye x sokong bercinta mse belajar..
ekekeke..

KinosKoko said... Reply To This Comment

sy sedang bercinta tym belajar..hehe..terpulang kepada indvidu sendirik la sebenarnya..pandai2 la balance

Cik Ila said... Reply To This Comment

Lana : hehe.tak ter'imagine'?tp byk berlaku skrg ni..;)

zety : yeke?? cube try.hehe

koko : it's ok,hak masing2.. ;)

cik najihah said... Reply To This Comment

singgah sini juga :)

thanks singgah

Cik Ila said... Reply To This Comment

cik najihah : Tq singgah.. ;)