Sunday, July 24, 2011

Cara dapatkan IM chat Facebook yang lama

Mesti ramai yang rindu IM chat Facebook yang lama dulu kan? Macam semua orang tau, IM chat sekarang sangat menyusahkan kita dengan saiz yang agak debab dan tak boleh minimize chat box bila tengah chatting.Sekarang tak perlu risau lagi sebab hari ni aku nak share dengan korang semua cara nak dapatkan balik IM chat Facebook yang lama tu.Macam ni caranya;


Cara kembalikan IM chat Facebook


1. Bukak Google Chrome .(Kalau tak ada,sila install kat SINI,ok!)

2. Install Facebook chat sidebar reversion (Buka dan download LINK ni!)

3. Bukak Facebook,Log Out dan Log In balik Facebook.



Bagi pengguna Mozilla Firefox,

1. Bukak Firefox

2. Klik Tools>Add-ons>Search Greasemonkey>Klik Install

3. Install Facebook Sidebar Chat Reversion


Dengan cara ni,korang dapat jumpa balik IM chat Facebook yang lama,boleh tengok balik berapa orang yang tengah online dan korang boleh scroll bar IM chat tu untuk tengok siapa yang available untuk chat.

Terima Kasih kepada pemilik BLOG INI yang sudi berkongsi tips.Pada kawan-kawan yang nak share tips ni,silakan! ;)

14 comments:

ken said... Reply To This Comment

sidebar baru tu annoying la.. lol

eiyzniey said... Reply To This Comment

hooo..thx 4 the info..nini pun dh srabut ngn fb bru ni..ishh

Cik Ila said... Reply To This Comment

Ken : btul tu..sgt annoying! ;)

eiyzniey : orite..u're welcome! ;)

Elite Group said... Reply To This Comment

mcm mna dgn browser safari??

Cik Ila said... Reply To This Comment

Elite group : Er,tak pasti la browser cmne nk ubah IM chat tu..ni pn share dr blogger lain..huhu

kaizen said... Reply To This Comment

alaa... sy gune safari tok on9...

*mozilla n chrome majok ngan sy...

latest entry Bila menderma biar ikhlas... & Urban-or-Disaster

Amy Syaquena said... Reply To This Comment

wah bagus info nie thanks dear for sharing..

Cik Ila said... Reply To This Comment

kaizen : mozilla merajuk ye? kesian..sory,tak pasti la utk safari punye browser mcm ne...tp cuba try step yg sama guna safari..mana tau,dpt... ;)

Amy : u're welcome...sharing is caring dear! ;)

msredcheesecake said... Reply To This Comment

cik ila, im fb yg baru tu byk prob la...msred tak pernah guna pon...

ShafiqIzwan said... Reply To This Comment

whoah, thanks!

Cik Ila said... Reply To This Comment

msred : tu la..sbb tu ramai org complaint menyusahkan...

Syafiq : sama2! ;)

THE LEKAT LEKIT STORY said... Reply To This Comment

jarang nk on fb chat.. so dia tukar apapun x kisah sgt.:D

~eZmALiZa~ said... Reply To This Comment

ila,

ezma xpaham dgn perbezaan chat fb lama and baru..sbb ezma jarang on chat fb nie...

Cik Ila said... Reply To This Comment

Ezma : Mcm ni ezma..IM chat yg dlu,kita boleh tgk berapa org yg tgh on9 sbb die appear no.of person yg on9..pastu IM chat lama jgk blh minimize chatbox in case kita mls nk layan org tu..then ruang chat kt sidebar tepi tu kecik sket,tak mkn space fb kite...

IM chat yg baru ni sgt annoying,bile kita bkk fb n pd masa yg sama ada org chat dgn kita,chatbox tu akan appear spnjang masa..so,ganggu kita nk stalk fb...ruang dia pn lebih besar,lps tu die akan show semua skali yg tgh on9 terang2 kt tepi sidebar tu..hehehe..