Wednesday, July 27, 2011

Pasangan muka seiras,jodoh panjang?

Assalamualaikum semua..

Orang kata pasangan kekasih yang muka seiras,jodoh diorang panjang.Bukan seorang dua yang cakap,dah berpuluh-puluh orang yang kata macam tu.Aku cuma diam sambil tadah telinga.Mungkin betul,atau mungkin kebetulan je kot.Banyak teori aku dengar bila muka seiras;

  • Jodoh panjang
  • Jodoh kuat
  • Memang jodoh
  • Sehati sejiwa
  • Serasi bersama..sehati berdansa?-->Tak mungkin!

Mungkin jugak,ayat tu untuk menyedapkan hati.Bila orang tu dengar,senyum sampai ke telinga la jawapnya.Aku tak nafikan,memang kadang-kadang bila tengok pasangan kekasih tu,ada yang muka seiras sampai ada yang kata macam adik-beradik.---> Ni bahaya!


Jeles?Naluri kewanitaan aku memang normal.Jadi,memang ada perasaan jeles bila tengok pasangan yang muka seiras.Alahai...aku semua nak jeles! Tengok orang berkepit pun jeles..Jeles je,bukan dengki tau...
Baru-baru ni,lepas majlis akad nikah pengacara Majalah 3(Nurul Syuhada Nurul Ain),banyak orang kata muka diorang seiras..sama cantik dan sama padan.Sekali tengok tak sama,banyak-banyak kali tengok..aah la,ada la sikit iras-iras..(ke aku yang lebih-lebih set dalam kepala sebab dengar orang lain cakap macam tu?)


Selamat Pengantin baru kpd Nurul Syuhada Nurul Ain & Raja Amir Shah

p/s : Bila agaknya aku nak kahwin?(Statement yang sangat gatal)-->Sila abaikan! ;)

4 comments:

~eZmALiZa~ said... Reply To This Comment

ehem3... ezma salu dgr ayat ni...cube pulak cik ila tgk muke ezma dgn incik faiz kite...paling cedih org cakap mcm adik beradik.... =,="

Cik Ila said... Reply To This Comment

ezma : ezma ngn encik faiz mmg dh masuk dlm senarai muka seiras pn,harap2 cepat la kawin ye ezma! hehehe ;p

AIMAN said... Reply To This Comment

tgk video depa ni yg cst buat mmg unik. =)

Cik Ila said... Reply To This Comment

Aiman : Hehe,video diorang dating ke,video diorang kawin??VIdeo CST Production buat mmg terbaik! ;)