Friday, July 1, 2011

Ada Emas dalam mulut!

Semenjak group bekas pelajar sekolah rendah muncul kat Facebook,tiap-tiap hari notification dan friend request muncul berlambak-lambak.Baru la aku tau,aku sebenarnya sedang excited sebab dapat jumpa balik kawan-kawan lama melalui Facebook.Terima Kasih Facebook!


Sebut pasal sekolah rendah.Memang banyak memori tercipta.Pandai pulak minat-minat cikgu,minat orang.Tak kurang jugak suka tulis-tulis surat padahal kawan tu kelas yang sama je pun.Ohh,tak lupa jugak zaman-zaman ada kakak angkat.Alahai..kelakar la pulak!


Tapi yang penting,masa zaman sekolah rendah dulu,aku suka sembang-sembang dengan budak lelaki,buli budak lelaki..sebab aku rasa,budak lelaki sangat sempoi.Aku mana reti main lompat tali dan segala bagai.Aku cuma reti main kejar-kejar,main daun terup a.k.a POKER dan lain-lain.Pernah sekali masa darjah 1,kantoi main berebut tiang dengan budak lelaki,kantoi dengan kakak sendiri (Kakak Penolong Ketua Pengawas masa tu),terus aku lari meyorok dalam longkang dengan harapan kakak tak nampak.Tapi last-last dia nampak jugak padahal.


Masa kecik-kecik jugak,aku seorang pendiam.Memang senyap sangat sampai cikgu kata "Ada emas dalam mulut aku!"----> Masa kecik tak ada perasaan kena perli.Bila fikir balik sekarang,amboi..perli baik punye! hahaha.Cikgu memang suka suruh aku buat kerja sebab katanya aku diam sangat dalam kelas,tak macam budak lain.Tapi bagus jugak,rekod kemajuan sekolah..aku sendiri yang tulis gred dan dapat nombor berapa dalam kelas.hahaha.


p/s : Kategori nakal la jugak aku sebenarnya walaupun senyap!

3 comments:

Cik Su Life Cycle said... Reply To This Comment

haha. memang kelakar.. budak2 lagi.. tak matang lagi kan.. heheh

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

menyorok dalam longkang? hahaha

Cik Ila said... Reply To This Comment

CIk Su : tu la psl..mcm2 hal..hehe

Azwan : haipp...diam2...nnti org dgr.hehe