Friday, July 29, 2011

Cara nak lajukan PC/Laptop guna Notepad

Tak perlu susah-susah.Tak perlu cari software lain untuk lajukan PC/laptop korang.Cara ni lagi senang,cuma beberapa minit je,korang akan dapat lajukan speed laptop/PC tu.

Kalau tak cuba,tak tahu..So,kena cuba dulu tau! ;)

Credit to softwarefordummies untuk tips yang berhasil ni..Mudah sahaja;

  1. Open notepad.exe
  2. Type : mystring=(80000000) .. For RAM less than 128mb: Mystring = (16000000)
  3.  Save it as aril.vbe (perkataan aril boleh ditukar dengan apa perkataan sekalipun, tetapi mesti berakhir dengan .vbe)
  4. Save as type : "All files"
  5. Double click dan siap!

Lepas double click tu,memang akan laju sket PC/Laptop korang tu.Sebahagian besar orang yang dah buat cara ni,memang berhasil.Selamat Mencuba! ;)

6 comments:

Far8 budak baik said... Reply To This Comment

waaaaaa..gitu je....
hahahaha...
klo NF guna macam-macam..
sampai tak betol dah lappy ni..
ingt makin lagu..
runpe nya makin
lembab..ekekeke..

AMMAR YASIR said... Reply To This Comment

Tips yang bagus

Cik Ila said... Reply To This Comment

Far8 budak baik : hahaha..alah,dlu cik ila guna macam2 jgk..no hal...ilmu tu byk..bile jumpe tu,share ngn kwn2..rse seronok sgt!

Ammar : Betul2.. ;)

Hans said... Reply To This Comment

aku buat macam mana pun
kelajuan laptop sama je
hehehehe

elwin said... Reply To This Comment

kena taip macam ni ker?

mystring=(80000000) .. For RAM less than 128mb: Mystring = (16000000)

pastu save as blabla.vbe
pastu double klik ea?..

itu je?

elwin said... Reply To This Comment

kena taip mcm ni ke?

mystring=(80000000) .. For RAM less than 128mb: Mystring = (16000000)

pastu save as blabla.vbe
pastu double klik..

itu je ea?..