Friday, July 8, 2011

Manjalara,Adamaya,Nora Elena...

Dulu sket-sket Manjalara..pergi mana-mana,kena balik cepat dan kena makan cepat sebab nak tengok cerita Manjalara.Cerita ni dapat rating yang agak tinggi jugak masa tu sampaikan sekarang boleh ada tudung nama Manjalara.Tapi orang dah tak pakai sangat tudung tu,sekarang ni fesyen tudung express.Keh3


Kekuatan Manjalara jugak bertahan lama bila aku bukak Myspace dan budak-budak sibuk tukar nama MANJA.Pakwe dan makwe pun mula menggelarkan diri mereka 'manja' sampai aku naik meluat bila naik bas,duduk sebelah awek dan terdengar dia membahasakan diri dia sebagai 'Manja'..Oh Tuhan!! haha


Lepas beberapa tahun,Adamaya muncul dan jadi satu fenomena pulak dan kaedahnya jugak sama.Orang sanggup balik kerja awal untuk tengok TV dan tak kurang jugak yang tengok TV kat tempat kerja sebelum balik.Kekuatan Adamaya adalah disebabkan hero dan heroin dia yang agak 'pewit'...yakni menjadi pujaan ramai dan muncul seorang pelakon kecil kesukaan ramai,Mia Sara Nasuha yang berwatak sangat comel di depan kamera.


Masa tu jugak.Jejaka-jejaka bernama Adam atau Maya mula keluarkan balik nama diorang.Kalau sebelum ni letak nama Mr.Potato dekat Facebook,sudah bertukar kembali ke nama asal Adam.Kalau sebelum ni letak nama Cik Honey..sekarang sudah tukar nama Maya.Pakwe dan makwe pulak masa ni sibuk combine nama diorang menjadi satu.Contoh: Ahmad dan Joyah = AhYah...!


Baru-baru ni,Nora Elena pulak jadi sebutan.Tambah pulak hero dan heroin yang agak mantap dan mencairkan hati memang lah cerita ni bikin panas bila hero dia berwatak sweet dan heroin dia comel dan selalu nak sangka buruk.Masa cerita ni,ramai orang tulis kat Facebook.."Kan best kalau aku jadi Elena...,"
.."Kan best kalau dapat pakwe macam Seth Tan.."--> Mimpi jela! haha


Siapa yang nama Liyana atau Yana...sibuk mengaku dia Elena tak pasal-pasal.Hahaha.Tapi kesimpulan kat sini,cerita sangat mempengaruhi hidup kita sehari-hari.Tapi kena ingat,tu cuma cerita..Memang la berdasarkan pengalaman dan jalan cerita tu bersangkutan dengan kehidupan kita,tapi bersyukurlah dengan apa yang ada.


p/s : Aku tulis semua ni pun,sebab aku memang follow semua cerita kat atas! hahaha ;)

3 comments:

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

Adamaya still the best...hehe

Roti Telur said... Reply To This Comment

nora elena best :D

Cik Ila said... Reply To This Comment

Azwan : Betul2..sweet..hehe

Roti Telur : hihi..nora elena comel! ;)