Sunday, March 6, 2011

Faktor wanita sesuai kahwin dengan engineer.

Dunia tanpa engineer ;)

Mengapa anda kaum perempuan perlu berkahwin dengan seorang Jurutera@Engineer berbanding graduan dari bidang Undang-Undang, Pentadbiran, Seni atau Perubatan?Disini terdapat 3 fakta kukuh yang menyokong pernyataan tersebut.


1-Kehidupan yang lebih terjamin
Seorang engineer bakal menyediakan kehidupan yang terjamin kepada anda.Pada umur 27 tahun, seorang jurutera mungkin sudah mempunyai pekerjaan yang terhormat, stabil dan mempunyai pendapatan yang tinggi untuk memiliki kereta , melabur, kehidupan yang selesa, berkahwin dan juga membeli sebuah rumah.Manakala;

-Lulusan undang-undang masih bekerja sebagai apprentice di firma-firma guaman
-Sebahagian lulusan pentadbiran baru sahaja gagal dalam rancangan perniagaan mereka yang pertama
-Lulusan seni masih mencari pekerjaan
-Lulusan sekolah perubatan masih menjadi doktor pelatih di hospital-hospital

2-Kegigihan yang tinggi
Seorang teman lelaki yang bergelar engineer akan memperuntukkan jumlah masa dan usaha yang tidak terjangkau banyaknya untuk memahami anda.Ini kerana seorang engineer sangat bekerja keras untuk memahami pekerjaan mereka.Semestinya mereka akan berusaha keras untuk memahami diri anda juga seperti memahami pekerjaan mereka jika mereka percaya anda-adalah satu-satunya insan yang istimewa dalam hidup mereka.Jika mereka tidak memahami diri anda pada mulanya, mereka akan terus berusaha.

Jika mereka masih tidak faham, mereka akan mencari kaedah yang tepat untuk membuatkan anda gembira.Sebagai contoh (membeli cincin berlian=satu minggu kebahagian).Jika mereka telah menemui formula rahsia tersebut, mereka akan terus mengulanginya hingga menepati hasil yang dikehendaki.Berbeza dengan;

-peguam yang akan sentiasa berdebat dengan anda
-graduan pengurusan yang akan mengawal perbelanjaan anda
-graduan seni yang akan mengubah penampilan anda
-graduan perubatan yang akan menjadikan anda seperti nurse di hospital

Sangat mudah untuk engineer menjadikan anda satu-satunya insan yang mereka sayangi dalam hidup mereka umpama anda salah satu daripada projek mereka dan mereka akan tersangkut pada anda selamanya.

3-Seorang teman lelaki yang bergelar Engineer tidak akan mengkhianati kepercayaan anda
Buktinya;

-para peguam mungkin akan berbohong kepada anda
-seorang graduan pentadbiran mungkin akan menipu wang anda
-seorang graduan seni adalah seorang penggoda
-seorang doktor mungkin hanya melihat anda seperti seorang mayat

Teman lelaki bergelar engineer terlalu sibuk untuk mempunyai hubungan istimewa lain dan jika ada, mereka akan terlalu bodoh untuk berbohong kepada anda.Oleh itu, seorang engineer ialah the most secure boyfriend yang anda pernah temui,cukup kaya dan akan tetap mencuba untuk memahami dan menyenangkan anda, tiada masa untuk mempunyai hubungan istimewa lain dan terlalu bodoh untuk berbohong.mereka juga sangat cool berbanding orang lain.- SUMBER FACEBOOK

** Siapa-siapa yang bf/husband bukan engineer,jangan kecik hati.Sayangi lah mereka,ok! :)

12 comments:

codes 13 said... Reply To This Comment

nak cari engineer tu roger saya~~hehe

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

adakah lelaki juga patut cari seorang isteri engineer? :)

Zyash said... Reply To This Comment

Setuju semua diatas...hahahahahTapi kalau isteri seorg engineer pulak?huhu

Cik Ila said... Reply To This Comment

codes 13 : roger awk? engineer eh??hehe

Azwan : tak berapa nak patut.cari cikgu lebih baik..

Zyash : Isteri seorang engineer?? msti dia sempoi jugak.hehehe

codes 13 said... Reply To This Comment

bakal engineer insyaAllah

Cik Ila said... Reply To This Comment

codes 13 : Oh...Alhamdulillah,semoga tercapai hasrat jadi engineer yg berjaya! :)

menusuk hati said... Reply To This Comment

nak eng ek..hati2,nanti ada bumbung stadium runtuh..jambatan runtuh sehingga mengorbankan nyawa budak sekolah..hihi!

Sweet Memories said... Reply To This Comment

STE. SITE TEKNIKAL ENGINEERING. gmn?

Dawa said... Reply To This Comment

huhu kelakar lak baca point2 tu. apa2 pon jodoh di tgn Allah. hehe

~sHy~ said... Reply To This Comment

seorang wanita lebih baik mengahwini lelaki engineer..tp ape plak kata engineer lelaki terhadap wanita....
jom tengok ....

http://shaifulshafian.blogspot.com/2011/03/perempuanapa-kata-engineer.html


mcm ade kaitn je ngn cik ila pnya..hehehe

Mr. J said... Reply To This Comment

aku cumalah kerani je. ada sesiapa minat aku x? hehehe .. kadang2 aku pemancing "ikan" separuh masa..

Wan Gerrard said... Reply To This Comment

orait..nak jadi engineer :P