Saturday, May 21, 2011

Cantik dalam gambar semata-mata?

Cantik,sangat subjektif.Itu betul.Kadang-kadang cantik di mata kita tapi belum tentu cantik di mata orang lain.Kebiasaannya,cantik adalah untuk golongan wanita.Tapi kalau ada yang sebut lelaki cantik,maksudnya hensem kot (terpukau sangat mata sampai tertukar hensem dengan cantik).Agaknya la...tak pun,mak nyah? Err...entah.


Ye,dia cantik! ;)


Tapi kadang-kadang,mata kita senang ditipu dengan gambar-gambar.Aku tak nafikan,lebih-lebih lagi kalau tengok dekat laman sosial macam Facebook,Myspace,Friendster,Twitter dan bla..bla..bla...ha,termasuklah blog.Tengok punya la cantik,tapi realiti sebenar..tak seindah yang kita jangkakan.


Dah banyak berlaku sekarang.Biasalah,teknologi sekarang canggih-canggih,photo editor banyak sangat.Rasa banyak jerawat boleh tempek sana dan tempek sini.Muka jadi licin macam baby.Tapi kat luar???


Kadang-kadang,orang tu tak bersalah pun.Tapi disebabkan camera yang menutup semua ketidaksempurnaan tu,maka terjadilah silap faham.Orang tu kata dia cantik,orang ni kata dia tak cantik.


Sebut pasal cantik,tadi masa aku cari gambar jumpa ni,aku terjumpa satu blog dan aku pasti korang semua dah pernah jumpa kot blog ni.Semua tentang gadis cantik.Tapi aku risau tengok blog ni,random je gambar yang dia letak.Jangan terkejut kalau terjumpa muka korang,sepupu sepapat,ipar duai,tok nenek korang dalam blog ni.


 
 
p/s : Tak payah edit sangat la muka.Kalau nak edit pun,sikit-sikit sudah,kesian orang lain tertipu terutamanya yang sedang mencari teman setia. ;)
 

9 comments:

Black_roses92 said... Reply To This Comment

kesimpulannya, kalau nk buat relation apa2, kena la jumpa depan2.. kalau tak, sndiri la tanggung.. haha

Cik Ila said... Reply To This Comment

Hmm,betul2,kalu tak..sampai bila2 pun tertipu selagi tak jumpa.. :)

syufaa said... Reply To This Comment

erkkk..huhuhh..
mmg kdg2 gmbr tu fake!
ececehh..xde sbb edit2 ckit dh cantekk!

hilanglah natural beauty..xgitu? =P

Cik Ila said... Reply To This Comment

syufaa : betul2...hilang kecantikan sebenar..hehe ;)

misz sheyla said... Reply To This Comment

haaaa....kadang2 muka orang tu fotogenik..bila camera capture terus cantik..tapi kat luar biasa2 aje....org pun xleh nk caya gambr 100%...

d_LA said... Reply To This Comment

sbb tu skang jrg dh ltk pic lam blog manalah tahu kan dlm blog nmpk comey tp bila jmpe kat luar kantoi..haha..tp sbnrnya bgus kurangkan gmbr ni sbb mcm2 skang ni bnda yg elok..mintak jauhlah

Budak Botak said... Reply To This Comment

he3, banyak yg photoshop ja gambar kalo kat laman sosial...

Entry terbaru -> Budak Botak Terpaksa Dedahkan RAHSIA Ni Kepada Cik Anon Semua... (",)

Hans said... Reply To This Comment

ar ar
macam den
gambo tak penat edit
melainkan kawan2 tolong edit
hahahaa

Meatball IKEA Halal

MissF said... Reply To This Comment

kdg kt gmbr xcantik. edit pn ttap nmpk xcntik jmp dpn2 br nmpk betapa cntiknya org yg dicop xcantik smata2 sbb tgk gmbr