Sunday, May 29, 2011

Kawan dengan orang tua,kita cepat tua jugak?

Umur aku dah masuk pun 23.Tapi aku rasa,aku macam budak-budak lagi.Kawan-kawan aku cakap,aku dah tua.Ohh,sedih woi..! Dalam hati, "Minah/mamat ni kata aku dah tua?Sampainya hati! Esok kau tua,aku nak ejek kau pulak!! ---> Perbuatan keji kalau aku buat macam ni!
Bila orang kata macam tu,dua keadaan yang aku fikir.


Pertama,adakah muka aku dah berkedut dan memerlukan produk anti-penuaan sekarang? Jika ya,sila suggest produk yang terbaik untuk aku.Jika tidak,biarkan aku senyum seketika sambil membangga diri sebab tekstur wajah masih elok.Astaghfirullahalazim! haha ;)


Kedua,adakah aku ini sudah matang berfikir seperti orang yang dah berusia? Jika ya,sila biarkan aku senyum bangga sekali lagi.Jika tidak,sila ajar aku cara-cara untuk lebih matang.



I am beautiful,no matter what they say..~ --> Ini lirik lagu!


Ohh ye.Satu fakta baru yang aku baru tahu.Kawan aku kata lagi,kalau selalu berkawan dengan orang yang lebih tua,peratusan untuk kita menyerap TUA diorang sangat tinggi.Betul kah? Jika ye,lepas ni aku mahu kawan dengan baby supaya muka jadi baby face! Ouhh!!! hahaha

6 comments:

MamaEma said... Reply To This Comment

kalau gitu...ramai yang nak bersalinlah...boleh main dgn anak..so kita sentiasa jadi muda...hehehe

misz sheyla said... Reply To This Comment

tadek lah..kite dah 24 tapi xde sape pun ckp kite tua...hahhaha sebab paling mude kot dlm geng2..tapi yg tua pun perangai cam bebudak cam ne tu?

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

berkawan dgn org lebih tua bukannya menyerap tua mereka, cuma kita dapat pengetahuan dan pengalaman mereka je... terserah pada kita untuk ikut ke tak...hehe :)

kemboja said... Reply To This Comment

sy pun muda lagi baru 25 tp org slalu panggil kakak even yg lg tua dr sy.. huhu sbb sy da ada anak 3 dah.. yg sebaya dgn sy tu or lebih tua dr sy tu belum kawin2 lg.. camno tu.. huhu

Cik Ila said... Reply To This Comment

MamaEma : haha.btul jugak tu..kwn dgn anak,awet muda tu.hehe

Miss sheyla: untung la kalu termuda di antara yg lain2 tu.org tua dgn prangai bdk2? benda biasa la tu.buang tabiat.haha

azwan : yeke? kalu cmtu,dh ramai sgt ni kwn yg lebih tua.hehehe

kemboja : ohh,kalo yg kawin awl,org slu kata awet muda.bertuah lah badan.nak kene kawin awl gk la ni.hehehe

Redbloodsnow said... Reply To This Comment

hehe..selalu gak dgr org cakap camtu. tp asal tgk tokti mudaaa je nampak..hikss :D