Tuesday, August 16, 2011

Ada 3 juta orang kenal dia..wow,famous tu..!!!

Hari ini,dah masuk hari ke-16 umat Islam berpuasa..

Segala pahala-pahala puasa dan amalan berkaitan,hanya Yang Esa sahaja tau.


Tapi kesian,di sebalik Ramadan yang disambut..ada yang diberi percubaan dan dugaan saat-saat berpuasa.Itulah jugak yang terjadi pada adik Mohd. Asyraf Haziq Rossli,seorang pelajar Malaysia yang disamun di Barking, East London.Berita tentang adik ni dapat liputan meluas dari pihak media.Satu dunia boleh tengok! Dianggarkan hampir 3 juta orang yang tengok video adik ni diserang dalam rusuhan tu menerusi Youtube.

3 juta...bukan sikit! Kalau adik Asyraf ni ada blog,mesti femes meletup!


"Cakap-cakap mengenai serangan kejam terhadap pelajar Malaysia itu telah tersebar luas yang hampir semua yang saya tahu, mahu melihat klip itu di YouTube. Orang ramai bersimpati dengan nasib pelajar itu dan ketabahannya," kata Percy Higgins, ahli kimia di London -Kosmo-


 Itu kata Ahli Kimia.Tapi pelik,kenapa Ahli Kimia yang komen pasal ni eh?hahaha


Apa kata adik Asyraf??


Asyraf, 20, pelajar tahun pertama jurusan perakaunan tajaan Mara di Kaplan College, yang telah keluar dari Royal London Hospital selepas pembedahan berkata,dia tidak ada perasaan dendam atau sakit hati dengan rakyat Britain.
Dia akan meneruskan pengajiannya di London kerana itulah tujuannya datang ke Britain, walaupun ibu bapa Asyraf menggesa anaknya itu untuk pulang ke Malaysia dan meneruskan pelajarannya di sana.


p/s : Kesian adik ni..nasib baik dia kuat semangat.Nasib baik jugak dia tak cedera teruk,hanya patah gigi dan sakit pada rahang,tapi sakit woo!

Sumber : KOSMO 16 Ogos 2011
 

4 comments:

KimiCnoL said... Reply To This Comment

kan3..kejap je dah famous..tapi kesian dia kene serangan tue ;) hihi

sifu im said... Reply To This Comment

hikmah dia kena pukul...last2 dia jdi femes..huhu

Cik Ila said... Reply To This Comment

@KimiCnoL

Kesian dia kan...takpe,ade hikmah tu.. ;)

Cik Ila said... Reply To This Comment

@sifu im

btul tu..entah2 byk lagi hikmah utk dia.. ;)