Tuesday, August 9, 2011

| Berhenti sebarkan Vote Google untuk memilih Palestin atau Israel |

Assalamualaikum semua.

Baru-baru ni,agak ramai jugak yang post kat FB tentang
Isu Berkenaan Vote Yang Dikatakan Dianjurkan Oleh GOOGLE Untuk Memilih Sama Ada Mengembalikan Nama Palestin Ke Peta Di Dalam GOOGLE MAPS...

Secara jujurnya,aku pun terlibat sama tertipu dengan benda ni,siap undi 2-3 kali lagi.
MasyaAllah..
Rupanya,semua tu atas kepentingan Israel semata-mata..Cuba baca kat bawah ni;

Berhenti sebarkan mesej "Google sedang menjalankan vote sama ada ingin menamakan Israel ataupun Palestin dalam peta Google Earth. Israel kini mendahului......"
Ia adalah mesej berantai.

Undi anda walaupun sebanyak mana disana tak akan membantu sedikit pun rakyat Palestine dalam kesengsaraan malah menambahkan beban bagi mereka. Untuk pengetahuan anda, setiap page view laman web tersebut, sebanyak RM0.01 akan dibayar kepada Israel untuk iklan Google Ads mereka. Bayangkan kalau ada berjuta-juta pageview dan mungkin lebih dari itu. MasyAllah. Berapa banyak dah wang yang mereka perolehi. Dan tahukah anda wang itu digunakan untuk membeli senjata dan peluru2 yang membunuh saudara2 kita di Palestine? Kalau difikirkan logik, tak kan Google yang besar itu buat poll gunakan website free seperti ini kan? Dan saya ada buat sedikit Whois Lookup keatas laman web tersebut (cara untuk mendapatkan maklumat pemilik laman web tersebut). Ini hasil carian saya: http://www.whois.net/whois/isr​ael-vs-palestine.com. Tengok sahaja pada maklumat yang disertakan. Ada tertulis pemiliknya Google? Malah maklumat yang disertakan bukan maklumat yang betul. Fikir-fikirkan lah.

http://www.whois.net/whois/isr
www.whois.net

Dunia akhir zaman yang penuh dengan fitnah. Antara haq dan yang batil. Masih boleh dibezakan?

WaaAllahu a'lam.......

 
Credit to : http://miszsheyla.blogspot.com/2011/08/drama-sinentron-zionist.html

p/s : Aku siap tekan 2-3 kali kot pilih Palestine....MasyaAllah..!! ;(

5 comments:

oktant said... Reply To This Comment

Saya pun ada dpt mesej ni kat FB. Tp x vote.

Amirul Amin said... Reply To This Comment

terima kasih sebarkan berita ni..boikot israel!!

Cik Ila said... Reply To This Comment

oktant : baguslah kalau tak terkena mcm Cik Ila

Amirul : Same-same..Yeahhh!! ;)

fadhdeela said... Reply To This Comment

mcm2 diaorg nie nak perdayakan kita!! huh

Cik Ila said... Reply To This Comment

@fadhdeela

tu la psl..Cik Ila pn terkena hari tu...harap2 kwn2 lain tak kena..huhu