Friday, August 19, 2011

|Kena Spam gara-gara Ping Blog pada Group/Fan Page??|

Sedih dan kecewa,nak jugak buat ayat kesian!

Seperti semua orang tahu,Facebook sekarang akan tunjuk semua yang kita post terutamanya post untuk "Ping Blog" kat mana-mana Facebook Group atau pun Facebook Fan Page melainkan kalau setting untuk kedua-duanya adalah "closed group" di mana hanya mereka yang menjadi ahli sahaja boleh lihat ahli yang lain post pada wall tersebut.


Apa yang menyedihkan di sini,terdapat segelintir masyarakat Facebook yang tidak berpuas hati dengan setiap wall post "Ping Blog" yang akan keluar pada Home masing-masing setiap masa walaupun mereka tidak join/like pun laman tersebut.Aku salah seorang yang terkena tempias tu (Blogger lain dah ramai yang kena sound!).Dan akibat daripada tu,amaran telah dikeluarkan untuk aku;


Nampaknye kene friend dengan Mark Zuckerberg,nak mengadu masalah!


Amaran ni akan keluar apabila aku cuba-cuba untuk Ping Blog pada mana-mana fan page.Amaran pertama dikeluarkan lebih pedih bila Facebook bagi tahu,kalau aku masih lagi post apa-apa pada ruangan tu,aku akan di'ban' terus dari Facebook.Dan untuk kembali ke keadaan asal,aku terpaksa tunggu proses pembersihan selama 15 hari.Sedih kan?;(


Sekarang,boleh duduk diam je.Nak ping blog tak boleh.Takut pun satu hal.Karang ada yang Report FB kata SPAM pulak.Adehh.Lebih sedih lagi,trafik pun merudum.ohh..kecewa! ;(


p/s : Ada tak kawan-kawan yang tahu setting untuk tak bagi benda tu keluar kat Home orang lain???Tolong!!

6 comments:

~~zAnAfAhMi~~ said... Reply To This Comment

ni yg buat akak takut nak ping blog ke fb....dok diam2 je la kat rmh.

Cik Ila said... Reply To This Comment

@~~zAnAfAhMi~~

hehehe..tu la..Ila dah kena...huhu

sYafIk-wAy said... Reply To This Comment

belum dapat lagi macam ni , masih boleh ping blog . hahahaha

Cik Ila said... Reply To This Comment

@sYafIk-wAy

Beringat sebelum kena...bila dah kena,mesti rasa takut nak ping..huhu

wanacesh said... Reply To This Comment

xpnh lak ping kt fb,,hihi,,ala ping je kat tpt lain kn bnyk apesal blogged,gengblogger,fb tu untuk org dok mengarut hari2 jer,,bkn peduli nk tau isu semasa,,huhu

Cik Ila said... Reply To This Comment

@wanacesh

haha.saje je menggatal pegi ping blog kat FB,adehh..tak sangka pulak diorang tak sporting! huhu ;(