Thursday, January 13, 2011

BLOGGER GEGARKAN 'U'


Segmen Abg Ben Ashaari kembali lagi.
Wah,macam buat promosi pulak kan abg ben ni.
Segmen kali ni,Blogger Gegarkan U.
Apa perlu buat,kena jawap soalan ni;
  1. Belajar mana ? Jurusan ? Tahun ? 
  • Universiti Malaysia Perlis
  • Bachelor of Engineering (Photonics Engineering)
  • Tahun 3,semester 6
2.Asal mana ? Umur ? 
  • Kelantan,umur 22+ 
3.Kenapa amik jurusan itu ?
  • Sebenarnya mintak kos Microelectronic Engineering sebab tu adalah 1st choice dalam UPU,tapi dapat 2nd choice pulak,Photonics Engineering.Tapi seronok sebab U lain takde major kos ni,kalau ada pun,minor kos.Dan aku pasti,ramai yang tak tahu kos ni belajar pasal apa sebab bidang ni masih baru.hahahaa
4.Cita cita?
  •  Tak pasti.Kecik-kecik dulu nak jadi doktor,tapi terbengkalai macam tu je nampaknya.Pernah terlintas nak sambung master,dan pernah terlintas nak jadi lecturer tapi pernah terlintas jugak untuk jadi engineer yang berjaya.Semoga,apa-apa sahaja rezeki yang diberi,itulah cita-cita aku.hahaha
So,mudah saja.Nak join,klik sini Blogger Gegarkan U

21 comments:

AzRi AzyAn said... Reply To This Comment

photonics blaja ape yea? ^_^

Haris Khairuddin said... Reply To This Comment

salam alaik. thanks coz sudi singgah blog. ;D

pernah belajar dulu psl photon tp leh x terangkan lagi? :)

Cik Ila said... Reply To This Comment

azri : banyak belajar psl laser n optics.. :)

haris : alamak..alamak..cmne nak terang..google2..hahaha

momochan said... Reply To This Comment

haiii orang perlis! HEHE

Lulu caldina said... Reply To This Comment

Study bebaik..ngee..
Good luck..

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said... Reply To This Comment

Salam perkenalan. Good luck :)

yatie's EPISODE said... Reply To This Comment

hye. gud luck on ur study. (:

follow ur blog. :D

nur dhiya' aida said... Reply To This Comment

photonics : menarik!! hoho

Jejentik said... Reply To This Comment

Unimap?
Saya da sorang member study kt situ..
klu x silap dia ambik mechatronics..
study smart2 tau..hehe

niesz said... Reply To This Comment

rmai engineering la..hehe..hai, slm kenal..niesz dr uitm..join segmen ni gak..hehe..gud luck awk..niesz follo cni ek.. :)

LehaMY said... Reply To This Comment

Wah! pertama kali dgr cos tu . cos apa tu ?

salam perkenalan ! Moga berjaya dalm cita2 awak ! :D

http://halieisa.blogspot.com

teha_sheweet said... Reply To This Comment

wah.. nice course.. mesti mencabar kan.. tak minat engineering.. hehe.. salam perkenalan dari saya blogger from uitm..

Cik Ila said... Reply To This Comment

momochan :hye2..hehe

Lulu :tq2..hihi

Rabiatul : salam perkenalan..tq..

yatie : tq :)

aida : tq.:)

jejentik : kwn? haaa..sape tuu..nway thnx ya!

niesz : tq..hehe

LehaMy :kos tu byk belajar psl laser n optics.. :)

lemolemo said... Reply To This Comment

wah..photonics..coolnye name..
selalu name cool camni, sebenarnye susa..
pepe pun, salam perkenalan:)
follow u

shafiqabdshukor said... Reply To This Comment

kawan dari UTM nak berkenalan...

cik siska ^_^ said... Reply To This Comment

singgah sini ye,,jom singgah belog sy.

Cik Ila said... Reply To This Comment

lemolemo :slm perkenalan...thnx tau.. :)

shafiq : slm perkenalan kpd mbr UTM tu

cik siska :ok :)

Abhamz said... Reply To This Comment

salam, tahniah krn blog anda yg menarik ni berjaya menjadi pilihan En Ben dlm segmennya yang glamour.

Cik Ila said... Reply To This Comment

Abhamz : tq :)

LiLohOnEy said... Reply To This Comment

owh.

dekat jela unimap tu.

nt blh g minum2 :)

singgah dr UUM ke sini :)

Azrul Hisham said... Reply To This Comment

salam ziarah dari blog ben...datang guling2 jap kat blog ni sambil jenguk2 entri :)


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life