Friday, January 21, 2011

Kajian aku yang seterusnya.

Baru perasan,rupanya dah lama tak update fakta-fakta yang aku dapat dari e-mail.Dah kurang la pulak si pengirim tu anta kat aku.Busy kot.Bila takda fakta,aku cuba reka fakta sendiri.Kali ni aku nak reka fakta lagi satu.Jom baca
*
*
*
  • Aku melihat orang cantik/kacak memiliki tulisan yang agak kurang menarik.Tapi bagi yang tak cantik/tak kacak,tulisan jauh lebih baik.Orang berbadan besar mempunyai pattern tulisan yang kecik manakala orang kurus mempunyai pattern tulisan yang besar.Dan tak lupa,yang tulisan tak berapa menarik tu la jugak yang pandai berbanding tulisan cantik yang kebanyakkan kurang pandai.Ni cuma pemerhatian aku je,kalau korang rasa sebaliknya,itu pendapat korang.Dari sekolah sampai sekarang,aku suka tengok orang menulis.Sejak sekolah lagi aku dah buat perbandingan tulisan.So,aku buat kesimpulan; Setiap manusia tak perfect,ada kelemahan dan kelebihan.
  •   Aku tengok situasi,orang kurus lebih banyak makan daripada orang gemuk.Bila aku tanya orang kurus bila nk gemuk? orang kurus kata, "Aku dah makan banyak,tapi tak gemuk jugak nak buat macammana lagi?"Orang gemuk pulak kata,"Aku dah kurangkan makan,tapi badan aku makin naik pulak!" Aku melihat orang yang skema adalah kurang cemerlang.Tapi orang yang otak gila-gila style otak suke merepek pulak sangat cemerlang.Kadang-kadang yang skema bertungkus lumus belajar,orang yang otak gila-gila tu tido je,tapi cemerlang.Anugerah Tuhan lagi.Mungkin jugak masing-masing ada usaha yang kita tak nampak.Hasilnya rezeki yang terbaik buat mereka.
  • Aku melihat perempuan yang suka pink suka mandi lama-lama dalam toilet.Kajian niaku buat bersama sorang lagi kawan pada tahun 2008.Sebab masa tu dalam rumah,ade 2,3 orang housemate aku yang suka kaler pink.Dan aku,salah sorang yang selalu tunggu turn nak mandi.Orang suka pink ni memang ciri-ciri ke'perempuan'an la aku rasa.haha.Tapi tak semua jugak.Sebab sekarang aku tengok cepat atau lama dalam toilet tu bergantung pada keadaan.Kalau time tu dia ada kelas lagi 15 minit nak mula dan dia baru bangun,kompem dia boleh mandi 5 minit je.
*** Sekian untuk kajian hari ini.Salam mesra dari cik ila.hahaha

4 comments:

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

tulisan saya tak cantik.. makna saya ni..... hehe

hady said... Reply To This Comment

boss saya tulisan dia cantik...

Cik Ila said... Reply To This Comment

azwan : erkk..no komen.hehe

hady : heheheh

Khairul Amry Mohamad Puad said... Reply To This Comment

setuju ngan fakta 2 pertama tu...sangat setuju...penulisan kadang dapat mencerminkan diri seseorang tu...