Saturday, January 1, 2011

Buang bayi

Betul ke kes pembuangan bayi akan meningkat menjelangnya 2011?Dari apa yang didengar,ramai jugak golongan yang prihatin sebenarnya.Kira ok la kan kalau prihatin,maknanya dalam hati tu ada la jugak sifat bertanggungjawap dan perikemanusiaan sebab prihatin.Semalam macam biasa,Facebook penuh dengan ucapan-ucapan tahun baru,tapi ada jugak terselit status ni;

anak haram bertambah?

pembunuhan bayi beramai-ramai?
Sekurang-kurangnya,ada jugak yang prihatin.Korang macammana,duk diam je ke?Kalau boleh,tak nak la macam 2010,banyak sangat kes buang bayi.Memang sepatutnya si pembuang bayi tu kena hukum,sebab mereka adalah PEMBUNUH.Semoga pada tahun baru ni,kurang la jumlah buang bayi.Nak lagi bagus,biarlah takda langsung.

p/s : Pembunuh-pembunuh bayi sekalian,tak rasa bersalah ke?

6 comments:

Mohamadazhan hjDesa said... Reply To This Comment

pembunuh ni nak seronok ja...jnji happy enjoy...masalah2

jinkamen said... Reply To This Comment

salam..
nauzubiLLAH..taknak laa jadi macam tuh..moga pihak berkenaan menjalankan tugasan diorang malam tadik..

~syuQ said... Reply To This Comment

salam..syuQ parking sini bace2 entri hehe..

ermm..
d sbb kn smbutan ambang merdeka..ambang tahun baru dan bermacam2 ambang lg tu la yg mnjadi titik mula kes buang bayi..
secara logik nye, smbutan ni suma nye akan ade konsert tgh mlm sampai pagi..dan arak?? hurmmm...

kalo perasan..pd thn 2010, kemuncak kes buang anok adalah sekitar bln 5 dan 6..pahtu reda kejap..
then rancak balik menjelang bln 8 dan 9..

eermm..kalo ini kebetulan..means ianya suatu kebetulan yg SANGAT besor..

moral..ppuan2..tak pelu la g kuar mlm celebrate thn bru..

Cik Ila said... Reply To This Comment

@Mohamadazhan hjDesa: tak habis2 lg diorang ni nk enjoy...smpai bila la nk abis enjoy..

@jinkamen : mudah-mudahan tahun ni berkurang la kes mcm ni..

@Syuq : sokong 100%..bila ada event besar je,banyak la anak haram terjadi...

mr.F said... Reply To This Comment

ish ish..ape la nak jadi kn..sigh~

Cik Ila said... Reply To This Comment

mr.F : zaman sekarang ni..anak-anak muda ni membahayakan.