Sunday, January 16, 2011

Kucing bergaduh sebab ape?

"Aku gaduh dengan kucing kat kotak ni,kenapa dia yang terpilih???
Sampai sekarang aku tak faham,kenapa kucing bergaduh bila jumpa.Tapi pasti ke itu satu pergaduhan?Dari kecik sampai besar,macam-macam sebab aku dengar bila kucing bertemu kucing tu gaduh;

  • Ohh,kucing tu jeles sebab kucing lagi satu tu lagi comel dari dia
  • Kucing tu marah,sebab potong line dia
  • Kucing tu nak jaga rumah kita
  • Kucing tu nak protect diri dan anak dia
  • Kucing tu lapar nak makan,tapi taknak makanan dia dikebas kucing lain
  • Kucing tu terkejut
  • Kucing tu bajet kucing lain nak kacau dia
Ahh,cukup-cukup,makin banyak point,makin banyak aku merepek nanti.Yang pasti,takkan ada orang tau sebab apa kucing-kucing jadi macam tu.Kita hanya nampak,kucing tu tak senang kalau ada kucing lain yang takda kene mengena dengan dia tapi kita tak tahu apa yang diorang cakap sebab kita tak paham bahasa kucing.So,awak-awak di luar sana,jangan tambah point-point kat atas ni.Lagi korang tambah,lagi merepek bunyinya macam kat atas tu.

**Konklusinya,aku sendiri pun tak tau kenapa kucing gaduh.hahaa

6 comments:

saya_arief said... Reply To This Comment

hamster pulak bergaduh sebab ape..?
;p

Cik Ila said... Reply To This Comment

ntah...pegi tanya dia..hehehe

haiqal said... Reply To This Comment

perghh,bnayak betul teori eh?entah-entah dia tak tahu pun kucing lain itu merupakan kucing juga.maklumlah tak pernah tengok cermin.hik hik hik.

http://jiwagua.blogspot.com/

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

kucing jantan gaduh sebab berebut awek... :)

Cik Ila said... Reply To This Comment

haiqal : haha...kalu letak kt cermin,dia cakar cermin pulak.dh try buat.haha

azwan : yeke?hahahahha

Zulfikar Hazri said... Reply To This Comment

kucing gaduh sebab musim mengawan, nak dapatkan hak mengawan si betina.. gaduh sebab nak tunjuk siapa lebih power dan jantan alpfa...sape menang dapat la mengawan...

yg teori nak jaga rumah kita tu betul la.. dia nak jaga teritory...

tuan blog dah pesan jgn tambah2 sebab,tapi aku degil nak tambah jugak kan.. hahahahahah