Thursday, January 13, 2011

Entri Nasi Bujang

Ohh,korang mesti pernah makan nasi bujang.Secara jujurnya aku mula kenal nasi bujang baru je beberapa bulan.Orang lain dah berpuluh-puluh kali order agaknya tapi aku baru kenal nasi bujang masa tahun 2010.Kenapa aku kenal lambat sangat nasi bujang,kalau tak mesti aku order tiap-tiap hari.Biasa lah,nak jimat punya pasal.RM2 je pun.Kat Perlis ni,makan nasi bujang rasanya takde hal,tapi kawan aku kata kalau order kat kL,nasi bujang ni standard macam makan megi.Hampeh.Nasib baik tak duk kL.haha

Hasil curian gambar di google
Kat sini ada banyak kedai dan aku ada banyak pilihan nasi bujang.Bukan pilihan apa sangat pun,1 set nasi bujang = Nasi putih,telur dadar.Tapi kat sini yang bezanya ada kedai letak sup,tapi ada kedai yang letak tomyam.Sambal dan timun tu bonus.Ada aku ngap,takda aku nganga suap nasi dengan telur je.Semalam al kisahnya,aku order lagi nasi bujang tapi kat kedai lain.Orang lain order yang mahal-mahal,nasi goreng dan segala bagai.Mai tang aku,"Kak,nasi bujang 1...!"Kakak tu gelak kat aku.Kecik hati aku.Ish dia ni.Kang aku tukar kedai kang cancel order baru tau.hahaha.

Yang selalu order nasi bujang biasanya lelaki kalau kat sini.Bila perempuan order tu,kira 1 dalam 100 la kot gamaknya.Hmm,takpe la kak,hari ni hari akak.Esok lusa hari saya pulak.hahahaha.

9 comments:

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

dulu saya kalo nk mintak nasi bujang mesti tanya ade sup ke x, kalo xde memang xjd mintak la..hee

Cik Ila said... Reply To This Comment

erk..ade ke yg tak letak? sy lg prefer die letak tomyam..sdap! sup kdg2 xde rasa,terbantut jugak citarasa nasi bujang tu.haha

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

ntahla.. ade kot..hehe.. ske tomyam eh? pandai ke masak tomyam? hee

Cik Ila said... Reply To This Comment

suke tomyam.masak tu,boleh la.xtau la rasa ape..hahaha

apisv2 said... Reply To This Comment

nasik bujang bob tomyam

sebelas said... Reply To This Comment

baru kenal nasi bujang jugak nie :P

Zulfikar Hazri said... Reply To This Comment

dulu kat Sek 2 uitm shah alam... ada nasik engine... sebab budak engine banyak makan kat situ...

nasik goreng bodoh, telur mata, pastu ada kicap, lada sulah...sup kosong... pandai2 la korang beger bagi sedap...Rm 2 jeee

noraim said... Reply To This Comment

salam perkenalan :)
lawat sini kembali.

p/s: tq komen entry :)

kghie said... Reply To This Comment

aduyai nasik bujang..ahahahahaha