Thursday, November 25, 2010

Ohh Gardenia,sungguh enak dimakan begitu saja....

ooo Gardenia..sunggu enak dimakan begitu saja..~
Ada tak orang yang tak suka roti? Semua suka kan..paling-paling tak makan pun,bila terdesak mesti korang makan jugak.Buat cicah air ke,buat makan masa breakfast ke,makan masa diet ke,kan?
Ye.Cik Ila pun suka roti.Ni kisah pasal roti la.Kecik-kecik dulu,Cik Ila tak suka makan kepala roti.Haa? kepala roti?Ala...tak tau orang lain panggil apa,roti kat atas sekali dalam setiap bungkusan roti.Nak senang,Cik Ila panggil kepala roti.Tak tahu kenapa,mengada ngada sangat tak nak makan yang tu.Padahal roti jugak kan? Apa Cik Ila buat kat rumah dulu,setiap kali nak makan roti baru,mesti ambik yang bawah-bawah tu lepas tu bungkus balik ala-ala macam tak pernah usik,fresh dari kedai.Emm...Lembut,sedap,lemak je rasa!!Haha
Mummy Cik Ila pulak tak pernah tau anak dia tak suka makan kepala roti tu.Dia selalu cakap;


"Kenapa roti ni selalu tak ada orang makan,tak pernah bukak pun lagi...!!"


Lorhh..Padahal...selalu sangat la anak dia ni ambik yang bawah-bawah tu.I'm sorry mummy...huhu.Tu baru satu.Ada banyak kali jugak buat jahat yang lagi satu ni.Yang lagi satu ni,jahat sket je lagi.Roti lama tinggal 2 keping je,tu yang last.Bila beli roti baru,mesti la roti lama tu tak ada yang nak makan.Baru je mengendap nak ambik roti baru,Mummy dah jerit..


"Habis kan roti lama dulu!!!!!!"


Alamak!! hmmm..takmau! Idea jahat datang,ambik roti lama 2 keping tu,tukar letak dalam roti baru.Pastu ambik 2 keping roti baru..makan terus.Nyum.nyum.Sedapnya roti baru.Sekali lagi,I'm sorry mummy! :)

Sekarang tidak lagi.Makan je apa yang ada.Belajar-belajar la bersyukur sikit.Kan?Bila masuk asrama,macam-macam pulak tengok perangai kawan-kawan.Ada yang makan sekeping roti,tapi ambik tengah-tengah je,bingkai dia buang! Alahai..Bila tanya kenapa,dia cakap bingkai tu tak lembut,tak sedap nak makan.hahahaha.Spesies-spesies yang macam ni adalah kategori mengada-ngada namanya,macam saya! Sekian.

6 comments:

Ain Tralala said... Reply To This Comment

kepala roti mmg tak sdp.. hehe

~da folo cik ila...

zura@iwan said... Reply To This Comment

salam kenal kembali...maceh siggah blog zura@iwan

kita pollow blk yer...

sedap dimkn begitu saja...tp mcm x leh mkn mcm tu je kena taruk jem ke..br leh telan..hehe..

Puteri Iqa Izyan said... Reply To This Comment

roti gardenia best.nk2 butterscotch..

dear,ur blog ade malware la.bek check apa yang patut kena delete. :)


latest : kerana keterlucahan melampau.

Cik Ila said... Reply To This Comment

@ Ain Tralala

tak sedap sbb tak lembut kan?haha

@zura@iwan

haha.mesti letak jem gk..kalu tak,tawr je rasa..hehe

@Puteri Iqa Izyan

ade malware? adeh.nk delete ape eh? hmm..

makdara TERdiva said... Reply To This Comment

2 kpg roti = 1 pinggan nasi
jd x leh mkn banyak2..nnti gemuk..huhu!

Cik Ila said... Reply To This Comment

@MDT

hahaha.awas!! :)