Tuesday, November 30, 2010

Betul ke sardin tu bahaya?

Wawawa! Baru baca info dari fb.Tak pasti la kesahihan nya.Tapi ramai pulak yang share post tu.
Malas nak copy paste,panjang sangat.Nanti takda yang sudi nak baca blog ni.Dipendekkan cerita,boleh lah korang klik gambar ni untuk dibesarkan kalau tak nampak,ye?

Klik untuk baca dengan jelas
Baca lagi...........................!!


Klik untuk baca dengan jelas


Dah habis baca? Apa pendapat korang? Sardin tu makanan emergency kot! Askar dalam hutan pun masak sardin je.Budak-budak yang praktikal,duduk rumah sewa pun masak sardin gak.Belum kira surirumah yang kerja dia sediakan breakfast roti & Sardin lagi.hmm...
Ada betul jugak.Kita tak tahu sebetulnya kandungan dalam sardin tu kan?Tapi..hmm..Wallahualam. :)

4 comments:

A~ said... Reply To This Comment

hi there. nice read. but as far as i kno la kan, sardin ni dia masak in high pressure tu la pasal tulang dia lembut dalam tin tu. of course ada bahan pengawet, just like any other food yg kita makan. anyways, sardin digalakkan makan to women coz ada banyak calcium & iodin. good for tulang, thyroid, etc & protein dalam sardin is easy untuk cerna.
kemungkinan org yg kena cancer tu ialah yg dah memang ada genetic dia or dah memang ada risk factors yg tak boleh dielakkan. or dia slalu makan menda2 processed lain or makan makanan dalam tin yg dah berkarat etc.

anyways, sorry bebel banyak-banyak. terpanggil utk bagi komen :)
keep up ur good work on ur blog. thanks for visiting my blog :) all the best in ur studies.

Lulu caldina said... Reply To This Comment

tapi sardin mmg sedap..ngee

Siti said... Reply To This Comment

err..betul ke story pasal ni? kang tak pasal2 tersebar fitnah pulak.. :)

Pendekar Berkuda said... Reply To This Comment

entah betul entah tidak..sama-sama kita sedar...cari maklumatnya...