Wednesday, November 24, 2010

Orang Pandai,Otak dia merepek sikit

Macam ni pun ada?

Hmmm.Selamat pagi semua.Pada pembaca yang baca entri ni petang ke,malam karang ke,selamat la apa-apa pun.Cuma wish selamat pagi ni khas buat mereka-mereka yang awal.Penggemar-penggemar tidur waktu pagi,bangun-bangun la oi...kumpul rezeki di pagi hari.Dalam TV cakap kalau bangun lambat,REZEKI DIPATUK AYAM! Itu TV yang cakap.Cik Ila pun tak pasti.
Sebelum study,apa perlu buat? Mesti la online dulu.Bukak yang mana patut.Facebook,mail dan blog.Kalau tak bukak benda-benda ni rasa kosong je hidup.Berbekalkan buku semata-mata memang tak lengkap.Ceh.Alasan! haha
Ada apa kat gambar tu?Dah,gambar tak menarik pun.Tapi kan,kalau belajar Math bayangkan gambar tu,rasanya senang masuk dalam kepala kot.Kenapa la kepala otak manusia ni senang je ingat benda merepek-merepek berbanding benda ilmiah.Teringat pulak ade seorang member cakap,

"Orang pandai,otak dia merepek sikit fikir benda lain,sebab tu dia cepat pick up belajar!"

Betul ke?tak pasti la.Korang rasa?

9 comments:

Hanis MY said... Reply To This Comment

salam ziarah...sy pun tak pasti adakalanya kebetulan je...

Cik Ila said... Reply To This Comment

yep..mungkin gk kebetulan.hehe

✿....rossa alina....✿ said... Reply To This Comment

yela..maybe jugak kan..kwn2 saye ramai yg cmtu..huhuhu.. ;p

btw salam perkenalan.. :)

rizaros said... Reply To This Comment

yup btul2.. org pndai ni allah da bg kelebihan kat dia kot ttg merepek2 ni..hehehe.. thx jnguk my blog n be follower... :)

Redbloodsnow said... Reply To This Comment

hahaha..macam² jek kan. kretive yg ala² gatai ckit cara pembelajaran dorg kan..hikss

Ayin Masliza said... Reply To This Comment

hhuuuuhhhh.... kreatif sungguh dia....

pssttt.. saya dah follow.. tq

saya_arief said... Reply To This Comment

gambar tu..
huhuhu..
;p

wida said... Reply To This Comment

salam..terlebih pandai ni, hehe

IronHeart2204 said... Reply To This Comment

Wa x pernah tengok manusia sekreatif ni..
mybe ni care die nak meningkatkan fokus die blaja..haha

i follow (^_^)