Wednesday, December 1, 2010

Manusia berubah mengikut pengaruh semasa

Sekarang pengaruh apa-apa benda pun kuat.Dah macam fanomena.Kadang-kadang macam angin.Mai-mai je,truih lekat.----> Aphal tiba-tiba cakap utara?? Hmm.Lepas tu Sebati.Lepas tu basi.Benda-benda baru pulak datang menyusul.


1. Shawl dan segala bagai jenis tudung termasuk tudung siti pun ada! Yuna pakai camtu,semua nak pakai camtu.Rozita Che Wan dan adiknya pakai tudung ekpress (cantik bangat) time berlakon,semua terkejar-kejar beli kat kedai.Mana layan tudung bawal sekarang,malas iron katanya.haha

Mak aii.......
Tak tercapai akal ku untuk membeli.Student duit habis buat makan je.haha

2. Segala jenis handphone baru.Yang overnya budak-budak sekolah.Kecik-kecik lagi nak handphone mahal2,Blackberry la,Iphone la.Padahal sekolah pun tak habis lagi.hahahahaa.Siap tulis dalam blog tanya pendapat nak beli brand yang mana satu.Dah dapat,ok masa untuk tayangan kepada kawan-kawan dan update blog dengan memasukkan gambar handphone baru.Kuang3. ;p

Yang minat dengan camera,amik gambar rumput pun,jadi laa..:)

3. DSLR dan segala jenis camera.Sekarang kan musim orang tergila-gilakan camera.Pantang pergi mana-mana,pergi kelas pun bawak! Ada yang siap kumpul duit ribu-ribu,nak beli camera.Yang cikai-cikai pun jadi la,asalkan nama DSLR.Ada yang tak tahan sangat-sangat,beli camera biasa pun jadi,tapi Pixel mahu yang 12MegaPixel punya! Balik-balik rumah,bukak Photoshop.Pergi kursus siap belajar lagi nak kasi gambar cantik.Takda Photoshop,guna jela Photoscape atau Picnik macam Cik Ila buat pun boleh! haha

Hmm..macam-macam kan? Tu baru 3,belum yang lain-lain lagi.Pendek kata,semua la senang.Sorang buat,yang lain semua ikut.

2 comments:

Miss Yaty said... Reply To This Comment

betul3....manusia beubah ikut trend..heheh...

Siti said... Reply To This Comment

uish terasa terasa..haha

eh eh awak sudah ditag! ^__^

banyak tanya betul lah !