Friday, December 17, 2010

Dulu aku nakal


Hikhikhik.Kelakar la..ada jugak segmen macam ni.Tapi ok ape,sekurang-kurangnya,penuh la jugak blog ni dengan macam-macam entri.Terima kasih pada abg ben untuk segmen ni.Nak join!!!!Dalam segmen ni ada soalan yang nak kena jawap,semua pasal sekolah dulu-dulu;

1. Nama sekolah rendah dan sekolah menengah termasuk tahun
  •  Sekolah Kebangsaan Banggol Guchil,Kuala Krai,Kelantan(1995-2000)
  •  Sekolah Tun Fatimah,Johor Bahru,Johor (2001-2005)   
2. Aktiviti ko kurikulum yang korang ceburi
  • Pancaragam & Orkestra STF
3. Jawatan yang di sandang dulu 
  •  Oh..masa sekolah rendah,saya Penolong Ketua Pengawas,masa sekolah menengah,jadi budak biasa je baju putih kain biru.Tapi dalam pancaragam,saya Section Leader.ehem!
4. Nama guru kesayangan korang
  • Time sekolah menengah,Cikgu Ujang Mohd Lazim,cikgu Bahasa Melayu.Suka sangat belajar time BM.hehehehe
5 . Subjek paling disukai dan tak suka 
  •  Suka - BM,Sejarah,Biologi (Saya suka ayat-ayat dan subjek menghafal)
  •  Tak suka - Math dan Addmath (saya tak suka nombor!)
6 . Kawan baik masa sekolah
  • Ada ke? tiada! haha.Saya kawan semua!
7.  Cita cita masa sekolah dulu
  • Doktor/ Ahli muzik ( 2-2 tak tercapai)
8.  Artis feveret masa sekolah dulu 
  • Siti Nurhaliza ( siap hafal lagu&lirik)
9.  Perkara yang paling tak dapat dilupakan masa sekolah
  • Bila masuk Pancaragam&Orkestra,banyak sangat merantau luar sekolah,paling jauh pergi Bangkok untuk wakil Malaysia dalam "Symphonic Asian Band Competition 2004" dan ke Singapura untuk "Singapore Youth Festival" di Victoria Hall,Singapore.Boleh katakan,setiap bulan akan ada function di mana-mana sahaja.Segala jenis stadium dah kenal sebab banyak buat performance untuk apa-apa sahaja termasuk pertandingan sejak form 1-5 di serata negeri.
  • Bila ada budak kena rasuk di sekolah.Lebih malang,berlaku dalam dorm sendiri.
  • Bila ada kes pukau! Dorm sendiri jugak.
  • Zaman-zaman bersama kawan-kawan yang banyak ragam.Biasalah,budak sekolah!
  • Zaman sekolah je dapat kekalkan berat badan ideal, 44..45kg! hehe.Tu pun sebab aktif.
  • Terikat dengan disiplin yang sangat ketat dalam pancaragam
10. Jika dapat kembali ke zaman persekolahan , apakah yang ingin korang lakukan
  • Saya nak kejar balik yang mana tertinggal.Tak kisah la apa-apa.Nak cari balik semangat belajar,nak pergi sembang dengan semua kawan!
11. Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan sewaktu sekolah dulu 
  • Aktiviti time weekend,banyak ponteng.Riadah,Qiam,Kuliah Subuh adalah benda-benda yang saya sengaja ponteng sampai ustazah sendiri datang kejut! 
  • Selipar saya selalu hilang.So,saya pun cilok la selipar orang lain pulak.
  • Kat sekolah tak boleh bawak hp,saya simpan dan sorok bawah locker,takpun dalam pasu bunga/pokok serai belakang asrama.
  • Saya selalu ketuk pintu rumah warden,lepas tu lari menyorok dan ketuk lagi.
  • Tengah praktis menari tarian kipas dalam kelas senior time prep malam dan terkantoi dengan cikgu.Cikgu suruh menari depan dia pulak! Cikgu tu lelaki ok!
  • Selalu cut turn junior time nak makan.Malas beratur.Ahh.lantak la.janji dapat makan.
  • Cut turn mandi pun wajib.Lantak la! sapa suruh lambat.haha.
  • Suruh budak junior pergi amik makanan (apa salahnya,tlg senior.haha)
  • Pernah join marah kat sorang budak yang jugak anak kpd artis,Kasmadiana.Adik tu nama Dewi Syafiqah.Maaf ye dik.Akak dah mintak maaf kan dulu?hehehehe
Okeh.Rasanya dah habis soklan.Tapi jawapannya tetap takkan habis sampai bila-bila sebab zaman sekolah la paling banyak memori yang sangat best kalau ingat balik.

21 comments:

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

Mcm strict gile je skolah awk ni... smpai hp kena sorok dlm pasu bunga..hee

Cik Ila said... Reply To This Comment

@Azwan : Aah...nnti kantoi..abes la...
akhir thn baru dpt balik hp tu...huhu

Azwan Aziz said... Reply To This Comment

kat skolah sy dulu siap main miskol hp ckgu lagi time dia ngaja...haha

Cik Ila said... Reply To This Comment

@Azwan : Itu sekolah awk..MRSM kan?
MRSM ok je bwk...kami xleh..huhu

theblabber. said... Reply To This Comment

ohh stf mmg teror dgn band ni kan?

Cik Ila said... Reply To This Comment

@theblabber : terror tu tak pasti.yang pasti...tu antara yg aktif kat skolah tu.hehe

Shaheila Malek said... Reply To This Comment

Wah..leader gitu.. bes nya dpt balik ke masa lampau kan :)

Cik Ila said... Reply To This Comment

@Shaheila

Tu la psl..kan best dpt pusing balik masa..

Syafiq Rosli said... Reply To This Comment

hehe..nice memories

aanie said... Reply To This Comment

eh eh..kita skolah rendah yg sama la....hehe...

Cik Ila said... Reply To This Comment

@aanie : Haa??? aa sudahhh...batch bile tu? hehehe

A.D.A.M. said... Reply To This Comment

Ooo. Ni la budak yg ketuk2 pintu rumah warden? ish2. Bg tau kat warden. :P

Rozuan Ismail said... Reply To This Comment

salam perkenalan..saya rozuan..sy bdk klate jugak..jom singgah blog sy..sy dak MCKK

Mr.Ix said... Reply To This Comment

hahha..memang naka....

saje blogwalking ptg2 ni yer....

rabiatul said... Reply To This Comment

Bestnya dpt ms0k pancaragam sek0lah. Hehe. :)

Cik Ila said... Reply To This Comment

@Adam : hehehe.bagitau la warden.mesti die senyum je.hehe

@Rozuan : huh? bdk MCKK?? pantang dgr MCKK.haha

@Mr.Ix : hehe.nakal sket la..

@rabiatul : mm..best la..cari pengalaman..tapi penat sgt!

Rozuan Ismail said... Reply To This Comment

haha..jeles ke?huhu.. dah2 citer lama..wat dek je

Cik Ila said... Reply To This Comment

@Rozuan : haha..batch bile ni? Takleh dgr MCKK,zmn2 dlu minat MCKK...haha

azzey said... Reply To This Comment

Cik Ila; kngn di zaman persekolahn mmg best!

dhilla nazli said... Reply To This Comment

uwww... pompuan un ade cut line en..
eheheh sebaek ta satu sekola dgn akq

Siti Noraisyah said... Reply To This Comment

singgah dr segmen BA, nak tgk sape paling nakal.. ^^