Monday, December 13, 2010

Perasaan apabila dipuji..

Comel kan! :)
Pernah jumpa situasi macam ni.Tak kira la siapa-siapa pun,yang penting reaksi muka dan respon mereka.Kadang-kadang kelakar,kadang-kadang tergelak sorang-sorang.Ni contoh pujian;

"Awak comel la......!! "

Tindakan pantas mereka-mereka (atau mungkin terjadi kat diri sendiri kalau terlebih perasan..kuang3).Ini dipanggil tindakan refleks apabila tiba-tiba mendapat respon kurang dari 5 saat.Boleh cuba pada mereka-mereka yang merasakan diri mereka comel.Cuba check,ada tak respon macam ni;

Si A :  Eh,mana ada.Biasa-biasa je.

Si B :  Ish..mana ada..awak lagi comel...
Si C : Comel ke?Saya rasa saya biasa je.Ramai lagi orang comel.Kenapa saya pulak?
Si D : Merepek la awak ni.Rabun eh???
Si E : Mengada la tu.Awak nak apa dari saya puji2 ni?  
Si F : Saya comel?tau takpa!


Gejala-gejala di atas semakin menjadi-jadi.Awas.Kadang-kadang itu semua trick untuk test anda.Hahaha.Tak kira lelaki mahupun perempuan.Sama sahaja.Jangan silap jawap.Dan sebaik-baik jawapan adalah..;


"Terima kasih...!!!!" :)


Kerana ucapan tu boleh merubah fikiran orang yang TAK IKHLAS memuji untuk LEBIH IKHLAS...Tak percaya,boleh cuba!

4 comments:

magnoliapert said... Reply To This Comment

Hahaha, bese lah tu. Alah bia tegal biasa. Wah! Ttbe plak kan :D

Promote jap! Hehehe :

Jangan lupe undi my blog untuk 'Blog Baru (2010) Pilihan.
My Lucky Number : 376
http://magnoliapert.blogspot.com/

eelobor said... Reply To This Comment

betul tuh cik ila, sebaik2 jawapan adalah terima kasih. tak percaya memang boleh cuba. setuju sangat2

Zulfikar Hazri said... Reply To This Comment

best pulak tulisan awak ni.. stroke penulisan kita mcm sama sikit.. :P

P/s ke saya perasan lebih?
hehehe

"BudAxx buKiT" said... Reply To This Comment

Kadang-kadang yang memuji tu hanya untuk mengampu.. But as u said, "terima kasih" is the best answer..
Hahahha