Monday, December 13, 2010

Saya persilakan..komposer baru!

Kata Ana Raffali;

"Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama.."
 
Kata Suhaimi Mior Hassan ;
 
"Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang
Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman..."

 
Tapi Cik Ila dengar siang tadi..budak-budak nyanyi;
 
"Boleh pandang-pandang
Boleh pegang-pegang
Duduk rapat-rapat
Bertambah sayang
Jangan malu-malu
Jangan segan-segan..."


Rupanya ada komposer baru,tapi bukan menuju ke arah yang abadi,sebaliknya menuju ke lembah kehinaan dan jalan yang kelam!! Walaupun lagu tu membuai enak tidur-tidur ayamku,rasa jugak nak pergi tampar budak-budak tu.Tidak kerana lagu,tapi kerana suara-suara sumbang itu membutuhkan masa tidurku.Tapi,walau macam mana pun,harap-harap apa yang diorang nyanyi tu ( lirik yang diubah),tak lekat dalam kepala diorang.Sekian.

Selingan - Budak ni comel kan?
P/S : Kalau la budak dlm gambar ni tercalon kat mana-mana undian,saya orang pertama yang vote! Sebenarnya nak promote,undilah saya di Blog Pilihan Malaysia 2010...Peserta no.199.. :)

5 comments:

Ain Zulaikha said... Reply To This Comment

comel sangat budak tu.. hahahaha

eh, siapa pulak yang pandai2 ubah lagu nasihat tu?

Magrib said... Reply To This Comment

kerek tol budak2 tu.. mcm nk kena ja..

Cik Ila said... Reply To This Comment

Ain : haha..ntah la ain..biasa la bdk2..men taram je lagu..haha

Magrib : memang kerek! haha

Syafiq Rosli said... Reply To This Comment

suka lagu ni..

aReTikZ said... Reply To This Comment

Hehe.. Komposer macam tu ada can pegi AJL.. ahakz..