Friday, December 17, 2010

Tak bosan ke online?

Ada kawan saya tanya tak bosan ke asyik online je?Saya cakap, "Entah..tak bosan pun!".
Dah berapa banyak soalan macam tu ditanya.Rasanya dekat 4 tahun dah kena soal soalan macam tu.Selagi internet tu ada,selagi tu la saya bertapak kat sini (Rasa nak je jawap,"Saya la cipta Internet,sebab tu saya selalu online sepanjang masa!") .Ohh..tak boleh,nanti kena cop tak berinsurans pulak kan?

Tak tau la.Tak pernah pulak rasa bosan.Kalau takda internet tu,macam tak lengkap je kehidupan.Pendek kata,kalau laptop ni kena sorok kat mana-mana,mau menangis beta! Ok,dulu ada friendster dan terkejar-kejar nak bukak sebab nak check testimonial (dulu testimonial,lepas tu jadi comment pulak).Kemudian buat myspace,terkejar-kejar pulak pergi upload gambar (zaman jahiliah,gambar pun merapu,stail amik gambar tepi langsir pun nak upload).Lepas tu jumpa Tagged--> agak kurang menarik,sebab tak best langsung.Setakat register,kemudian tak bukak-bukak sampai sudah.

Facebook?Kenal masa 2007.Masa tu tengah lab subjek Microcontroller.Susah sangat nak run programming,asyik ada error je.Pening sangat,bukak Friendster jap.Ada budak laki cakap,"Buat la FB..best!!".Apa lagi,balik lab tu,terus buat sampai la sekarang,addicted gile!

Tett..!~Berbalik kepada tajuk di atas.Kawan tanya,kalau online bukak website apa?Ok,ni benda wajib bukak; Mail,Facebook,Blogspot..Itu yang wajib dan selingan nya segala jenis newspaper.Agi idup agi ngelaban.Sama je,selagi ada internet,selagi tu online!!

2 comments:

cik helena said... Reply To This Comment

org kata kalau campak kat man2 pun takpejanji ko bg internet!hehehe

Cik Ila said... Reply To This Comment

@cik helena : aah.btul.internet tu penting.hahaha